Van olyan élelmiszer, ami elősegíti az ösztrogéntermelést? és ha igen, mi az?
Élelmiszerek, amik emelik az ösztrogén szintet: szója termékek, tofu, szójatej, szilva, alma, gránátalma, cékla, paradicsom, olajbogyó, burgonya, barnarizs, köles, zab, csicseriborsó, sárgaborsó, fokhagyma, petrezselyem. Ha többet eszel ezekből, azzal csökkentheted a menopauzás szimptómákat. Természetesen vannak olyan ételek is, amik lekötik az ősztrogént, tehát jó csokkenteni a fogyasztásukat. Ide tartoznak a dinnyefajták, szőlő, zöldbab, káposzta, kukorica, füge, ananász, fehér rizs és fehér liszt.
Viszont arra is vigyázni kell, hogy ne emeljük meg az ősztrogén szintet túlságosan, mert hoszzútávon az is bajokat okozhat (pl, endometriózis). A túltengés jelei: vízvisszatartás, nemi vágy csökkenése, duzzadt, fájdalmas mellek, édes dolgok kívánása, fáradtság, elhízás. Tehát a gyakori orvosi ellenőrzés is nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!