Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Honnan lehet tudni, hogy egy kenyeret élesztő nélkül készítenek? Mindnehol ezt nyomatják h élesztő nélküli kenyeret kell enni, de a csomagolásra ezt nem írják.

Figyelt kérdés
vagy mégis, vmi E betű árulja el az összetevőknél?
2009. márc. 11. 10:02
 1/5 A kérdező kommentje:
Vagy például a barna kenyereket biztos nem élesztővel készítik?
2009. márc. 11. 10:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem élesztös akkor tuti feltüntetik rajta. ùgy mint amikor nem sima lisztböl készül, pl glutén mentes stb... Ezeket a diétás kenyereknél nézd meg vagy olyan pékségben vegyél ahol diétás kenyeret is csinálnak. Sokan liszt alergiásak, vagy más összetveökre így nem ehetik a normál kenyeret.
2009. márc. 11. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Az élesztő nélküli kenyér candida fertőzés esetén ajánlott.

Élesztő nélküli kenyeret csak bioboltban tudsz venni, vagy esetleg nagyobb üzletben, ahol bio- illetve egészséges termékeket is árulnak. Elég drága, és könnyen megpenészedik. :S Egyértelműen rá van írva, hogy élesztőmentes kenyér, vagy valami hasonló.

Illetve erre a célra ajánlott az Abonett és a Hamlet, meg a pászka - de ezek nem rendes kenyerek. Végülis egy darabig lehet őket enni, csak nemigen laksz jól tőlük.

2009. márc. 11. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A barna kenyérben is van élesztő, ha csak nincs ráírva, hogy élesztőmentes!
2009. márc. 11. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az arab országokban és a forró égövi helyeken nem szoktak élesztőt használni a kenyér készítésénél, mert ott emésztési zavarokat okoz az élesztő...

Nagyon könnyű megismerni az élesztő-mentes kenyereket, mert ezek laposak, olyan lepényszerű formájuk van (nincs bennük élesztő, ezért megkelni sem tud a benne levő liszt!).

Nekünk európai embereknek elsőre kicsit furcsa ez a kenyér, meg kell szokni.


Egy évig éltem Egyiptomban, először nekem is furcsa volt a helyiek élesztő-mentes kenyere (beledi), de hamar megszoktam, mert egyrészt ott csak az európaiak boltjaiban kapható élesztős kenyér, másrészt magam is rájöttem, hogy azon az éghajlaton folyamatosan fáj a hasam és puffadt vagyok az élesztős kenyértől!


Én már sokszor sütöttem otthon kenyeret a gázsütőben, nem nehéz művelet, élesztő-mentes kenyeret is tudsz készíteni otthon! (Liszt, víz, pici só kell hozzá, én még tennék bele 1-2 evőkanálnyi olíva olajat is.)

Lepényeket formázva közepes lángon süsd meg a sütőben.

(Afrikában és Indiában forró köveken sütik ki a vékony lepényeket.)


Ránézésre is látszik, melyik az élesztős : magas, levegőbuborékos a kenyér.

Az élesztős kenyér sokkal hamarabb penészedik, mint az élesztő-mentes!


Való igaz, hogy az élesztő-mentes kenyér sokkal egészségesebb, mint a kelesztett, erjesztett élesztős!

2009. ápr. 7. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!