Az jó vagy rossz, ha egy nap rengeteget iszom?
az a rengeteg kb. 6 liter/nap
Sportolok sokat és még csak 16 éves vagyok, és nem tudom, h nem káros-e ilyen sokat innom.
1.) Ami mérhető azt meg kell mérni, tehát, ne kb. legyen!
2.) Ha valóban 6 liternyi, akkor irány az orvos, mert lehet diabetes mellitus, vagy insipidus! (Magyarul cukorbetegség gyanús)
Nem eszel sok sót? Sok finomított élelmiszert, édességet, gyorséttermi kaját?
A vízszükségleted attól függ mennyit sportolsz, iszol, mennyi sót fogyasztasz, mennyi a friss és nyers gyümölcs és zöldség aránya az étrendedben. Utóbbi kettőt ha növeled kevesebb vízre lenne szükséged.
Mindazonáltal napi 6 liter még nem extrém. De pl. napi 4 liter víz az már teljesen OK.
Látod, a kérdésedre nem lehet egyenesen igennel vagy nemmel válaszolni. De ha az átlaghoz viszonyítjuk, akkor igen, sok.
Mert sok mindentől függ, s mindenkinek igazat írt. Sőt, még attól is függhet, hogy hány kg-os vagy!
Egy átlagember napi 2-2,5 L-nél többet nem igen iszik meg, sajnos sokan ennyit sem bírnak tudnak meginni.
Figyelned kellene azt is, hogy milyen sűrűn kell menned wc-re emiatt. Mert ha rendesen dolgozik a veséd, akkor ott is sűrűn elő kell fordulnod. Viszont a vesének az sem jó, ha folyamatosan maxon kell dolgoznia.
(Bocs, a következő megjegyzésért: Ha azt nézem, hogy egy erős alkoholista megiszik ennél több sört-bort, stb-t is naponta…. akkor nem sok a vízből.)
De szerintem is mindenképpen fordulj orvoshoz min. egy vérkép vizsgálat erejéig.
Jó.
Röviden jó, ha sokat iszol.
Nem hiszem, hogy probléma lenne, legalább megdolgoztatod a veséidet és így kimosódnak.
De ha nem leltél itt megnyugtató válaszra, mivel orvosok nem vagyunk, akkor egy kardiológust, vagy csak a körzetidet kérdezd meg, ingyen van, és megnyugodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!