Most akkor vegetáriánus vagyok?
Régen ettem húst. Most (2-3 éve) csak a csirkemellet ettem meg (meg szalámikat). A kedvenc levesem a húsleves volt. Most ha arra gondolok, hogy azt a levet eszem meg amiben az a véres hús főtt hányingerem lesz. Szalámikat már egyáltalán nem eszem. Sőt a csirkemellet sem tudom megenni.
Mitől van ez?
Nekem is volt egy pár éves időszakom, amikor undort éreztem a hústól. Nem is ettem meg. majd nagyon vashiányos lettem, és mondta a doki, hogy meg kellene próbálni egy kis húst enni, hacsak nem tiltja valamilyen vallási meggyőződésem. :P
Én sosem ettem volna meg, de párom rávett. És fokozatosan megszerettem a húst. Most már hetente megkívánom magamtól is, és megtanultam úgy elkészíteni, hogy szívesen fogyasszam.
Simán el lehet szokni a hústól (többünk tapasztalata), olyannyira, hogy ha nagy kihagyás után megeszel egy adagot, akkor a szervezeted akár drasztikusan ki is lökheti magából (fel, vagy le:), de ha ez szerencsédre nem következik be, akkor "csak" nagyon megvisel a megemésztése.
Szalámikat mondjuk azért nem is nagyon érdemes enni, mert az köznyelven szólva a húsipar szennye, abba az kerül, amit már csak erős fűszerezéssel és apróra darálással lehet "szalonképessé" tenni.
De ha pusztán attól undorodsz, hogy az a véres cafat... hát, az lehet hogy inkább pszichés. Szokták mondani, hogy ha saját kezűleg kellene kinyírnunk az ebédünket, akkor mindannyian vegák lennénk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!