Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mi a legegészségtelenebb...

Mi a legegészségtelenebb étel? Szalonna?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallom, hogy a szalonna ugyanis emeli a koleszt. rákot okozhat és magas vérnyomást. Igaz ez?
2011. jan. 29. 14:25
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
100%
Szerintem a szalonnával semmi gond. Régen a zsírjával sütöttek, főztek. Emeli a koleszterint? A koleszterin 2/3-t a szervezetünk állítja elő. A maradékot meg beviszed a szalonnás rántottával. Ki mondja meg, hogy mi a magas, és mi nem? Egy orvoscsoport, valahol Európában.
2011. febr. 2. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, nem a szalonna a hibás, hanem az ember. Mert régen mindent természetes hozzávalókból állitottak elő, nem is volt ennyi rákos, sziv-beteg, cukorbeteg, depressziós. Ma, (azt mondják hogy a biztonságunk érdekében,) mindent vegyszerekkel kezelnek, nincs tiszta ivóvizünk, mert tele van gyógyszermaradványokkal, ráadásul klórozzák, fluoriddal kezelik, a sót kálium-klorittal dusitják, a cukrot , a lisztet, a növényi olajokat finomitják, teljesen kifordult a világ. Mára már minden alapanyag egészségtelen a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak köszönhetően, amit pl. egy nagyáruházban megvásárolhatsz. Ezért kell észnél lenni, és a sok hülyeség, csilli-villi csomagolásba rakott szemét helyett igazi tápláló ételeket gyártani otthon, ha teheted bio-alapanyagokból. Az a legegészségesebb,ha magunk főzünk, akkor biztos hogy nem teszünk bele szándékosan mérgeket az ételünkbe, és finom is lesz, ahogy mi szeretjük. A szalonna csak akkor rossz, ha azt a mai módszerrel, nitrites-pác-sóval készitik, ami szintén egy veszélyes méreg.( Halál a konyhában c. könyv-ből).
2011. febr. 2. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

A nagymamám 89 évig élt, és heti egy nagy szalonnát bevágott, sőt zsíroskenyeret is, meg rántott leveseket, paprikás krumplit és lecsót. Teát főzött magának jó sok cukorral, csapvízből. Úgy heti 1 zacskó cukrot megivott, néha sütött palacsintát lekvárral, mert nagyon édes szájú volt és sokszor megkajálta a csokikat is előlem :)


80 éves korában még versenyt futottam vele az utcán :/


Kb 87 évesen lett kicsit betegesebb, meg depressziósabb, és 89 évesen agyvérzésben halt meg. Csak szimplán ebből gondolom, lehet hogy a gének is számítanak, hogy valaki mennyire egészséges, és nem csak a diéta.


Aztán lehet, hogy diétával 150 évig élt volna, azt már nem fogjuk megtudni :/

2011. febr. 3. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
Minden amit nem te termelsz meg otthon. Az egészségtelen!
2011. febr. 5. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
Kedves 21:15-os, megvan Neked ez a konyv: Halál a konyhában a szamitogepeden? Nagyon szeretnem elolvasni, reg ota keresem. Ha igen, orulnek ha atkuldened.
2011. febr. 7. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 Willisz válasza:
mi az egéségtelen meg mi nem? ez jó kérdés hiszen lassan ott tartunk hogy minden rákot okoz csak elfelejtik mondani hogy csak akkor ha túlzásba viszed a fogyasztást... de szerintem pár év és meg állapítják hogy a levegő is rákot okoz
2011. febr. 10. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim válasza:

Szerintem inkább az olcsó párizsi,virsli, chips, minden előre gyártott kész kaja, ami csupa E-vitamin és tartósító.

Szalonnát lehet enni, ha nem is minden nap, de időnként szerintem túrós csuszához jól passzol sütve. :-)

2011. febr. 11. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem E-számokat akartál irni? Mert ha csupa E-vitamin lenne benne, akkor az nagyon-nagyon egészséges kaja volna!
2011. febr. 12. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:

14:59 -esd vagyok.

Le lettem hurrogva hogy mi a külömbség a mesterséges és természetes vitamin közt?Nemhinném,hogy ami mesterséges az olyan baromira vitamin lenne meg egészséges.

A sok E meg nagy szar adalékanyag ízfokozó stb!Egyáltalán nem egészséges.Attól hogy egyes E-ket nagyanyáink is használtak az semmi volt ahoz képest,hogy egyszer egyszer minthogy ma már egy termék szinte csak abból áll!

Szalonna rákot okozna?Akkor tömegével haltak volna meg anno a paraszt bácsik-nénik mert hát nekik szinte csak az volt,meg a zsírosdeszka hagymával.Ekkora hülyeséget még nem halottam.

2011. febr. 12. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:

Aki a Halál a konyhában c. könyvet kérte tőlem, nekem csak könyv formában van meg, a gépen nincs, ezért átküldeni nem tudom.

Előzőnek: a vitaminok csak természetes élő anyagok lehetnek, olyan hogy szintetikus vitamin, olyan nincs. Szintetizálással elő tudnak állitani vitamint, de csak olyan természetes anyagokból mint pl. a búza, a kukorica, vagy egyes állatok mája. Ezek teljesen ugyanolyan molekulák mint a gyümölcsökben megtalálható vitaminmolekulák, a szervezetben lezajló hatásuk ugyanaz. Sajnos az emberek eléggé félre vannak vezetve ezen a téren, mert a gyógyszeriparnak az az érdeke, hogy ne tudjunk a vitaminok jó hatásairól, meg is tesz ennek érdekében mindent, sőt olyan eltorzitott információkat közöl, amit a laikus emberek elhisznek, hisz nem mindeni születik kutatónak. Sokan még mindig ugy tudják, hogy a vitaminok túladagolhatók. Ez igy ebben a formában hazugság. Persze egyeseknek jól jön, hisz ezen múlik hogy az emberek inkább gyógyszerekhez nyulnak, mert félnek a vitaminoktól. A vitaminok élelmiszerek, csak elég kis mennyiségek kellenek belőlük, de az a kicsi mindenképp. Ha valaki nem jut hozzá a megfelelő mennyiséghez, különféle hiánybetegségei alakulnak ki, van aki bele is hal. Nem lehet tuladagolni őket, hanem fontos hogy egymáshoz képest jó arányban legyenek egy készitményen belül, mert ez döntő szempont, ha javulni akarunk. Egy gond van, hogy a mai növények már nem tartalmaznak elegendő vitamint ahhoz, hogy a segitségükkel egészségesek maradhatnánk. Ezért jó megoldás, olyanok akik meg tudják fizetni a nagyon drága, gyümölcsökből kivont vitaminkészitményeket,azok szedjenek olyat, akik viszont laposabb pénztárcával rendelkeznek, ugyanolyan jó választás az olcsóbb, előállitott vitamin, de csak az a fajta, amiben elegendő mennyiségek, és megfelelő összetétel található. Ebben pedig nem a háziorvos az, aki neked segiteni fog, mert őt nem tanitották meg erre, ehhez csak hozzáértő orvos tud okos tanáccsal szolgálni, aki magasan képzett e területen. Saját tapasztalatom is van immáron 8 éve szedek ugynevezett mega-dózisu vitamint, azóta egészségügyi problémám nincs. A titok az, hogy vitamint nem kúraszerüen kell szedni, hanem folyamatosan el kell látni a szervezetet vele, mert a növények állapota sajnos csak egyre rosszabb lesz. Aki kúrában gondolkodik, az még nem értette meg a mai helyzetet. Annak javaslom olvasson sok idevágó témában könyveket.

2011. febr. 12. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!