Mi a legegészségtelenebb étel? Szalonna?
A nagymamám 89 évig élt, és heti egy nagy szalonnát bevágott, sőt zsíroskenyeret is, meg rántott leveseket, paprikás krumplit és lecsót. Teát főzött magának jó sok cukorral, csapvízből. Úgy heti 1 zacskó cukrot megivott, néha sütött palacsintát lekvárral, mert nagyon édes szájú volt és sokszor megkajálta a csokikat is előlem :)
80 éves korában még versenyt futottam vele az utcán :/
Kb 87 évesen lett kicsit betegesebb, meg depressziósabb, és 89 évesen agyvérzésben halt meg. Csak szimplán ebből gondolom, lehet hogy a gének is számítanak, hogy valaki mennyire egészséges, és nem csak a diéta.
Aztán lehet, hogy diétával 150 évig élt volna, azt már nem fogjuk megtudni :/
Szerintem inkább az olcsó párizsi,virsli, chips, minden előre gyártott kész kaja, ami csupa E-vitamin és tartósító.
Szalonnát lehet enni, ha nem is minden nap, de időnként szerintem túrós csuszához jól passzol sütve. :-)
14:59 -esd vagyok.
Le lettem hurrogva hogy mi a külömbség a mesterséges és természetes vitamin közt?Nemhinném,hogy ami mesterséges az olyan baromira vitamin lenne meg egészséges.
A sok E meg nagy szar adalékanyag ízfokozó stb!Egyáltalán nem egészséges.Attól hogy egyes E-ket nagyanyáink is használtak az semmi volt ahoz képest,hogy egyszer egyszer minthogy ma már egy termék szinte csak abból áll!
Szalonna rákot okozna?Akkor tömegével haltak volna meg anno a paraszt bácsik-nénik mert hát nekik szinte csak az volt,meg a zsírosdeszka hagymával.Ekkora hülyeséget még nem halottam.
Aki a Halál a konyhában c. könyvet kérte tőlem, nekem csak könyv formában van meg, a gépen nincs, ezért átküldeni nem tudom.
Előzőnek: a vitaminok csak természetes élő anyagok lehetnek, olyan hogy szintetikus vitamin, olyan nincs. Szintetizálással elő tudnak állitani vitamint, de csak olyan természetes anyagokból mint pl. a búza, a kukorica, vagy egyes állatok mája. Ezek teljesen ugyanolyan molekulák mint a gyümölcsökben megtalálható vitaminmolekulák, a szervezetben lezajló hatásuk ugyanaz. Sajnos az emberek eléggé félre vannak vezetve ezen a téren, mert a gyógyszeriparnak az az érdeke, hogy ne tudjunk a vitaminok jó hatásairól, meg is tesz ennek érdekében mindent, sőt olyan eltorzitott információkat közöl, amit a laikus emberek elhisznek, hisz nem mindeni születik kutatónak. Sokan még mindig ugy tudják, hogy a vitaminok túladagolhatók. Ez igy ebben a formában hazugság. Persze egyeseknek jól jön, hisz ezen múlik hogy az emberek inkább gyógyszerekhez nyulnak, mert félnek a vitaminoktól. A vitaminok élelmiszerek, csak elég kis mennyiségek kellenek belőlük, de az a kicsi mindenképp. Ha valaki nem jut hozzá a megfelelő mennyiséghez, különféle hiánybetegségei alakulnak ki, van aki bele is hal. Nem lehet tuladagolni őket, hanem fontos hogy egymáshoz képest jó arányban legyenek egy készitményen belül, mert ez döntő szempont, ha javulni akarunk. Egy gond van, hogy a mai növények már nem tartalmaznak elegendő vitamint ahhoz, hogy a segitségükkel egészségesek maradhatnánk. Ezért jó megoldás, olyanok akik meg tudják fizetni a nagyon drága, gyümölcsökből kivont vitaminkészitményeket,azok szedjenek olyat, akik viszont laposabb pénztárcával rendelkeznek, ugyanolyan jó választás az olcsóbb, előállitott vitamin, de csak az a fajta, amiben elegendő mennyiségek, és megfelelő összetétel található. Ebben pedig nem a háziorvos az, aki neked segiteni fog, mert őt nem tanitották meg erre, ehhez csak hozzáértő orvos tud okos tanáccsal szolgálni, aki magasan képzett e területen. Saját tapasztalatom is van immáron 8 éve szedek ugynevezett mega-dózisu vitamint, azóta egészségügyi problémám nincs. A titok az, hogy vitamint nem kúraszerüen kell szedni, hanem folyamatosan el kell látni a szervezetet vele, mert a növények állapota sajnos csak egyre rosszabb lesz. Aki kúrában gondolkodik, az még nem értette meg a mai helyzetet. Annak javaslom olvasson sok idevágó témában könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!