Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mi a véleményetek, tapasztalat...

Mi a véleményetek, tapasztalatotok a pálmazsírról, kókuszolajról?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 20:10
 1/5 anonim válasza:
Én sütéshez csak pálmazsírt használok fritőzben .Nem büdös mint az olaj .és többször felhasználható .Az étterembe is ezt használják ahol dolgozom.
2010. dec. 28. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A kókuszolaj gyógyhatású,irodalma van,tényleg elismert olaj(Keresd meg neten a Fókuszban a kókusz c.könyvet)A pálmazsírról egészen addig csak jót hittem,míg egy a táplálkozástanban jártasnak nevezhető egyén el nem mondta,hogy azzal óvatosabban kell bánni.Még nem néztem utána az infónak.
2011. jan. 4. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A kókuszolajat kipróbáltam, de nem tudom használni, mert igen erőteljes kókuszos jellegű illata van, amit nem tudok összeegyeztetni a sós ételekkel. Olyan mintha valami kozmetikumban, mondjuk kézkrémben sütnék. A pálmazsírról azt hallottam, hogy közel sem olyan egészséges, mint amilyennek sokan vélik.
2011. jan. 8. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:

Szia!

Én is kipróbáltam a kókuszzsírt. Most ,hogy kezd elterjedni az egészségtudatosság, sokan az egészséges életmódra vágyó emberek átveréséből húznak hasznot. (Pl. a spa méregtelenítő gépek nagy része nem méregtelenít, hanem az elektródába színezi be a vizet. Vagy a méregtelenítő tapaszok egy része a nedvesség hatására színeződik el. ) Tudom ,hogy azt írják a neten, hogy nem számít ,hogy 95% -ban telített zsírsavakat tartalmaz, mert a benne lévő szénláncok rövidebbek mint a többi olaj esetében, de ez nem számít. Mivel gyenge a szívem, egyből megérzem, ha felmegy a koleszterinszintem. Megettem 4 db kókuszzsírral készült bundás kenyeret, és nagyon felvitte. Majdnem rosszul lettem. Sokan nem érzik meg, mert nem mindenki ilyen érzékeny a koleszterinre. Konkrétan ez a legegészségtelenebb módja a sütésnek. A legegészségesebb olaj az extraszűz olívaolaj, viszont az sütésre nem alkalmas , mert hamar elfárad, és rákkeltő anyagokat bocsáthat ki. A legjobb ha lenolajat vagy napraforgómag olajat használsz. A lényeg ,hogy az olaj hőmérséklete ne haladja meg a 180 fokot, és soha ne használd több alkalommal az olajat. Én egyébként inkább főzök , vagy nyersen eszek mindent.

2011. nov. 19. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
*elektróda
2011. nov. 19. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!