Bio minősítést kaphat eldásra szánt zöldség, gyümölcs, növény, vagy éppen hús úgy, hogy a termesztő dohányzik? A magánvéleményed is érdekel, adnál-e?
Az embert akarod szennyező forrásként latni ebben a kontextusban?
Megkerdeznem megegyszer, tudod e hogy takarítják be a termenyeket? Gépekkel. Mit bocsátanak a gepek? Szendioxidot, a kipufogó gázzal. Vajh' melyik lehet szennyezobb, a dohányos Jancsi gazda, vagy a kipufogó gáz?
Már ahol. Nem "szennyezőbb" van odaírva, hanem "szennyező".
Várok érdemi hsz-et, ha van, a többi nem érdekel.
1. Jelenleg fontos lenne, hogy az ökológiai gazdálkodás jelenlegi szabályainak megfelelően termelt biotermékek minél jobban terjedjenek, gazdaságosak legyenek a termelők és a fogyasztók számára is, azon túl, hogy egészségesebbek és környezetkímélőbbek is.
2. Másrészt abban igazad van, hogy jó lenne e mellett egy sokkal szigorúbb "szuperbio" minősítés is, és ennek része lehetne sok minden ami jelenleg nem előírás, többek között az is, hogy a betakarítás, feldolgozás, csomagolás, szállítás fázisában már senki se dohányozzon. (Azt, hogy egy tavaszi talajelőkészítés során szabadföldön a gazda ne dohányozzon nem látom szükséges kritériumnak.) Viszont előírnám, hogy nem lehet műanyag csomagolóanyag, nem lehet fosszilis energiával működő gépeket használni, legyen az ökogazdaság körül erdősáv stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!