Növényi tápanyagokat hogyan érdemes fogyasztani: csak a kivonatot koncentrált hatóanyaggal, vagy az egész növényi termést stb., amiben van a hatóanyag, minél természetesebb formában, mert kiegészíti a termésben lévő többi anyag a hatását?
Jó példa a C vitamin, ami sokkal jobban felszívódik természetes közegében pl. citrus bioflavonoidokkal, vagy rutin közegben.
Következő ugrás, hogy szükséges-e olyat fogyasztani amit a természetes úton nem tudnál hasznosítani? És valószínű a több ezer évvel ezelőtti ember sem tudott.
Pl. búzafűlé ami ugye evés által nem nyerhető ki a rostok miatt.
Vagy olajok főleg pl. mák- vagy homoktövis-magolaj, amik csak préseléssel nyerhetőek ki, szemben pl. tökmag olajtartalmát evéssel is eléred.
A mai készítmények igen jól felszívódóak , de annyi citromot nem fogsz megenni , hogy felszívódjon annyi, mint egy kapszulából - például.
Több ezer éve, az ember átlagos életkorát tekintve mindegy volt, mit evett ,mert legtöbbször éhínség volt.
Nem az egészségre mentek, hanem a túlélésre.
Az olajoknál is hasonló az elv, mint a citromnál.
Az aranyközépút a nyerő válasz,mert mindkét opció esetén lesz jó a balansz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!