Melyik étolaj lehet jobb választás?
Szempontjaim a prioritással csökkenő sorrendben:
1) Bírja a hevítést, ne legyen transzzsíros.
2) Viszonylag könnyen beszerezhető legyen, 2500Ft/Liternél ne legyen drágább.
3) Linolsav - linolénsav aránya kedvező legyen, de mindenképp kevesebb omega-6 -ot tartalmazzon, mint a napraforgó olaj.
Én szinte csak olívaolajat használok.
Mivel semmit nem sütünk bő olajban (nem fogyasztunk ilyen kajákat), nekem tökéletesen bevált. Salátákhoz, egy-egy kajához szoktam itthon tartani tökmagolajat. És egy kis üveg mogyoróolajat távol-keleti kaják készítéséhez.
2: honnan tájékozódsz ilyen tudományos témákban?
Csak kíváncsiságképpen...
"Az olívaolajról, és más általában hidegen sajtolt növényi olajról azért terjedhetett el a MÍTOSZ, hogy nem szabad vele sütni, mert valóban nagyon magas a telítetlen zsírsav tartalma. Viszont, mint fentebb láthattuk, ezek a zsírsavak túlnyomórészt egyszeresen telítettek, egy sütéshez használt mennyiség nem fog annyit tartalmazni, amitől komolyan félni kelljen. Ráadásul a 190 Celsius fokos forráspont elég magas ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk vele sütni anélkül, hogy füstjeleket kellene leadnunk a konyhából."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!