Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Hogy lehet átszokni az egészsé...

Hogy lehet átszokni az egészséges táplálkozásra?

Figyelt kérdés

Szeretnék mostantól egészségesen táplálkozni.

Sok zsíros, pörkölt, vadas, rakott krumpli féléket szoktam enni, csípős ételeket, sok nassolnivalót mint csipsz, enenrgiaital és társaik.

Szeretnék áttérni bió életmódra is de főként egészséges étrendre.

Milyen ételeket kéne ennem naponta és hogy osszam be a normális reggeli-ebéd-vacsora felosztást?

Munkahelyre milyen ételt érdemes vinni enni a szokásos péksütiken kívül,hogy tartalmasabb legyen?

Szeretném helyre hozni a testemet és a lelkemet is, ez által egészségesen étkezni is.

Fokozatosan tudok csak új lépéseket tenni és elrugaszkodni a megszokottól.

Sportolni is szeretnék, mert semmi mozgásra nincs motiválásom sajnos és ellustulok hamar ha nem mozgok és depresszióra is kihat sokszor.

Akármilyen tippeket írhattok, vagy bármilyen ételkombinációkat is mint egészséges smoothiek, nassolnivalók csipsz helyett, főételeket.

Vacsorára mit érdemes, hogy ne teli gyomorral aludjon az ember?

Akármilyen drága ételeket is mondhattok.

Olvastam sok cikket a neten, de tőletek is szeretnék tapasztalatokat aki sikeresen átált eféle életmódra.

Főként hüvelyi gondjaim, (gomba) vannak amiket kezelek természetesen de ezért is szeretnék étrenden változtatni hátha hatással lenne rá.

És a fogaimat is szeretném ápoltam tartani és erősnek hagyni és erre is jó lenne olyasmi ételeket írni ami fogerősítő esetleg.

Segítenétek ez ügyben?

(24l)

2021. jún. 21. 00:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azért nem kicsit félrevezető hogy azt írod a kérdezőnek hogy egyen 1 kanál mézet minden nap, meg hogy serkenti a sebgyógyulást. Igen, valóban serkentheti de nem akkor ha megeszed... Az alkohol csökkenti a seb elfertőzősédének veszélyét. Könyörgöm, ez nem jelenti hogy akkor az alkohol megivása egészséges. És még én vagyok a korlátolt, buta tanulatlan paraszt, Jézusom...

Az hogy találsz cikkeket egy dolog, az hogy tudod értelmezni és a jelentőségét átültetni a jelen vitába pedig egy másik. Bár ez egy olyan embernek aki a leges legelejétől sértegetéssel és személyeskedéssel kezdi a mondandóját lehet túl magas.

2021. jún. 21. 11:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez is egy függőség, amit abbahagyni lehet csak, aztán ha gyengébb pillanatod van elcsábulsz. Pl.: cigi, pia. Nem okoskodom, nekem sajnos nem sikerült, pedig volt olyan, hogy 3 évig hú de egészségesen ettem, hú de tornáztam, hú de jó alakom volt, és jött valami aztán durrr ... pöri, meg minden. Cigit is háromszor abba hagytam, most épp megint 2 éve nem gyújtottam rá. Akkora akarat kell hozzá, hogy ezt hiába mondja más, hogy na ezt kell csinálnod, csak magad döntheted el. Én most megint neki állok 85 kilósan :( Sok sikert neked is! Én kiteszek egy fotót a hűtőre :D amin 53 kg voltam :D talán kevesebbet nyitogatom. Csirkemell vegyes salátával 50 ezer féle képpen elkészíthető és öneteket is kitalálhatsz. Egészséges, bármikor eheted, laktat, finom!
2021. jún. 24. 12:25
 13/14 anonim ***** válasza:

"Igazából semmi nem indokolja a mézfogyasztást." Igazából semelyik étel fogyasztását sem indokolja semmi, ha azt nézzük, hogy be lehet-e vinni a benne lévő tápanyagokat másból. Ugyanakkor ettől még sok étel van, amit érdemes enni, mert sok hasznos tápanyag van benne. De akár a víz is lehet példa: vizet be lehet vinni sok ételből, italból: levesből, dinnyéből, de akár kólából vagy sörből is. Ettől még senki sem vitatja, hogy jó dolog a vízivás, és jobban tesszük, ha nem sörből vagy cukros üdítőkből fedezzük a napi vízigényünket.

Gyümölcsökről is van olyan vélemény, hogy minek enni, hiszen ugyanazok a vitaminok megvannak a zöldségekben is, jóval kevesebb cukor mellett. Ettől még az általános vélekedés az, hogy a gyümölcsfogyasztás egészséges. Én ugyanezt gondolom a mézről is.

Kérdező, szerintem az a legjobb, ha olyan ételeket eszel és olyan alapanyagokból főzöl, amik nincsenek feldolgozva, ha mégis, részesítsd előnyben a hagyományos feldolgozási eljárásokat (pl. savanyított tejtermékek, kovászos uborka, savanyú káposzta). Fogd vissza a cukorfogyasztásodat és ne egyél túl sok finomított szénhidrátot (pl. finomliszt). Jó lenne, ha az energiaitalt és a bolti chipset lecserélnéd valami egészségesebbre. Ha nem bírod koffein nélkül, igyál inkább kávét, üdítő helyett vizet, cukrozatlan gyógyteát (pl. menta, hárs).

Ha hosszabb távon gondolkodsz, azt tudom tanácsolni, hogy olyan ételeket készíts, amiket szeretsz, csak egészségesebb hozzávalókból. Munkahelyre vihetsz pl. sült húst zöldségekkel (lehet párolt is, nem csak saláta). Kis étkezésre vihetsz kefírt, gyümölcsöt, főtt tojást, kemény sajtot, sonkát, nyers zöldségeket (vagy akár szendvicset ezekből), zabkását (saját készítésűt, nem boltit), olajos magvakat. Igyekezz változatosan táplálkozni, és egyél minél több zöldséget, elég fehérjét.

2021. jún. 27. 09:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Nasikat, üdítőket, gyümölcsleveket hagyd el. Maximum cukormentes csokikat egyél. Vagy cm gullón és korpovit kekszet

Pörkölttel alapból nincs gond de nokedlit/tésztát cseréld teljes kiőrlésűre. Vadas ugyanaez, akár a zsemlegombóc is lehet tk. Meg igazából minden fehér liszet helyettesíts teljes kiőrlésűvel vagy zabpehelyliszttel,zabpehellyel. Ezekből jó kenyereket és zsemléket lehet otthon sütni :)

Cukor helyett édesítőszerek, sima olaj helyett olíva.

Felvágottnak (főleg estére) magas hústartalmú sonka, csemege karaj a szalámi helyett és zöldség. Vagy szintén magas hústartalmú virsli.

Munkahekyre ezeknek megfelelő főtt étel, saját pékáru :)

2021. nov. 11. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!