Újrahasznosított anyagból való (recycling) wc papír egyúttal könnyen is bomlik le a természetben?
Akkor úgy teszem fel a kérdést: ha már egyszer van recycling wc papírom, mennyire terhelem a komposztot? Vannak olyan bio megoldások például, hogy mélymulcshoz előzetesen kartonlapokat fektetnek le, ami az ökológus szerint lebomlik, filmet is készített erről. Komposztot is használ. Komposztba kerülne a használt wc papír, a tervem szerint. (Bár még meglátom.)
A kartonpapírhoz hasonlóan bomlik le?
Na meg egyszer: papir. Ugyanugy bomlik le mint a tobbi festetlen, natur papir. Minel nedvesebb es melegebb a kozeg, annal gyorsabban.
Ellenben a hasznalt wc-papirt en nem ajanlom komposztba, az emberi fekaliaval szennyezett viz fertozo es akar a talajvizet is elszennyezheti.
Ez lehetséges, csak valaki légyszi mondja meg, hogy hogy a ménkűbe' tudnék olyan wc papírt vásárolni, amely relatíve könnyen lebomlik a természetben...
Jobb híján nem volt eddig jobb ötletem, mint olyat venni, amire rá van írva, hogy "recycling".
Nem értem, miért olyan nehéz találkozni multikban olyannal, ami nem terheli a temrészetet... Na meg a s<ggünket... Ha már valaki kitért erre is...
Olvasol is vagy csak irsz?
Ott van a 4. valaszban minden amit tudnod kell.
Olvasom, olvasom, de akkor minden papír környezetbarát volna? A kartonpapír is lebomlik, erről meg én irtam. Viszont nem tudom, hogy ebben mennyire hasonlóak a papírfélék, vagy létezik-e lényeges eltérés köztük a bomlási folyamat tekintetében? Ha igen, akkor melyik milyen hamar bomlik le és melyik mérgezőbb a természetnek és melyik kevésbé?
Ugyanis a papír ugyebár nem csak fából van... Adalékanyagok stb. Viszont részleteiben nem értek hozzá, ezért írtam ki a kérdést.
Jaja, olvasod, csak nem erted, vagy hulyenek tetteted magadat:
'Na meg egyszer: papir. Ugyanugy bomlik le mint a tobbi festetlen, natur papir. Minel nedvesebb es melegebb a kozeg, annal gyorsabban.'
Melyik szo ertelmezese okozott gondot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!