Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Akik maguknak állítják össze...

Akik maguknak állítják össze a dezodort, tőlük kérek tanácsot, pumpás, hónaljra való dezodor készítésében?

Figyelt kérdés

"Egyszerű, de nagyszerű" jeligére. ;)

Szoktam nézegetni a deo roll-onok és dezodorok címkéit és sokszor nem jók az összetevők.

Egy nagyon egyszerű dezodort szeretnék összerakni magamnak.

Nem vagyok izzadós és naponta 1x vagy 2x szoktam fürödni-zuhanyozni.

Ezek fényében várom építő ötleteiteket!

Kérem, hogy olyan írjon, akinek van tapasztalata.

Köszönöm!

2020. aug. 12. 05:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Troll,
2020. aug. 19. 13:10
 12/17 A kérdező kommentje:
Áhá, troll vagy! Most már mindent értek!
2020. aug. 19. 13:12
 13/17 A kérdező kommentje:

Persze keresgélek a neten is, eddig ezt találtam, ami nekem szóba jöhet:

"Az alkoholban jól oldódnak az illó olajok, de intenzív az alkohol “szaga” is ami zavaró lehet, nem is beszélve a szárító hatásáról, így direkt bőrre permetezve nem mindenki viseli el.

Ezért adunk hozzá vízben feloldott szódabikarbónát. A szódabikarbóna fertőtlenít, méregtelenít és semlegesíti a baktériumok által okozott savas anyagokat, az egyetlen hátránya, frissen borotvált hónaljra ne fújd, mert csíphet...

Nem az izzadást kell meggátolnunk, hisz az egy szükséges élettani folyamat, csak a baktériumokkal kell elbánnunk, máris friss és üde lesz az illatunk.

Hozzávalók

20 ml alkohol (én 75%-ost használok)

10-15 csepp illóolaj tetszés szerinti illattal

10 ml víz (ha van desztillált)

0.5 mokkáskanál szódabikarbóna

Parfüm -dezodor(pumpás) természetes izzadás gátlóval

Elkészítés

Kezdd az alkohollal, majd a feloldott szódabikarbónát tedd bele, végül az illó olajokat. Fontos: a szódabikarbóna alkoholban nem oldódik, ezért azt előtte vízben oldd fel."

Innen származik: [link]

2020. aug. 19. 14:43
 14/17 anonim ***** válasza:

"az egyetlen hátránya, frissen borotvált hónaljra ne fújd, mert csíphet"

Plusz kifakíthatja hónaljban a színes ruhát (legalábbis egy bizonyos koncentráció felett), erre se árt gondolni.

2020. aug. 19. 14:47
 15/17 A kérdező kommentje:
#14. Igen, ez nekem is eszembe jutott! Akkor próbálgatni kell.
2020. aug. 19. 14:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Az egyszerű szódabikarbóna is megfelelő lehet. A hintőporhoz hasonló módon lehet használni.
2020. szept. 21. 22:29
 17/17 A kérdező kommentje:
Azt szoktam használni.
2020. szept. 21. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!