Régen WC-papír helyett mit használtak?
Kínában a 2. századtól papírt használtak, az ókori görögök követ vagy agyagot használtak. A rómaiak közös szivacsot vagy lekerekített kerámiát használtak.
Más helyeken ami a kezük ügyébe akadt, bot levél, kukorica csutka, újságpapír stb. . Víz közelében élők a vízben végezték a dolgukat és ott ugye ki is volt mosva.
Ja és még a mai napig is vannak olyan helyek ahol a bal kezüket használják és azt egy vödör vízben leöblítik.
Azokban az országokban ezért nem veszik jó néven, hogy bal kézzel intesz nekik.
Újságot :)
Néhol még ma is divat, bár a fényesebb magazinok nem túl jók erre a célra, inkább a hagyományos újság.
Még régebben pedig rongyot, erődben leveleket.
Ezen már Én is sokat csodálkoztam. Hogy mi volt a papír, a fogkefe, a gyógyszerek előtt? Szerintem ezek összefüggésben vannak a tartósítószerekkel, tartósítási eljárásokkal. Mert régen nem ettek tartósított élelmiszereket, ezért az emberek emésztése tökéletes volt. Nem kenődött a szar mindenhova, és nem is volt bűzös.
Mikor megszületett kislányom, és ennek már 50 éve, mikor látogatóba mentünk egy rokonhoz, megkérdezte, hogy a picit is hozzátok? Jajj de jó, lesz egy kis kakiszag! Sokat változott a világ! A mai csecsemők már olyan bűzöset kakilnak, hogy az eldobható pelenkát is nejlonzacskóba kell csomagolni, hogy a kukába se legyen szaga. Én anyámtól 12 évesen kaptam az első fogkefémet. Ma a gyerek úgy jön a világra, hogy már rohadnak a fogai, bűz jön a torkából. Ha levezetjük a folyamatokat, ezért a romlásért egyértelmű, hogy a tartósítószeres élelmiszerek a felelős!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!