A csicseribosót, hajdinát, kölest stb. megmossák és utána kiszárítják mielőtt lisztté őrlik? Vagy hogy van ez? (csak mert a sima kölesnél, ami nem liszt, rá van írva hogy még kell mosni)
Figyelt kérdés
2019. okt. 4. 22:00
2/3 anonim válasza:
Huncut kérdés! jogos.
Nem mossák meg őrlés után, a szemesre pedig nem biztos hogy a "kosz" miatt írják hogy mosd meg, hanem hogy a kavics darabokat, égyéb cuccot ami felúszik a tetejére leönthesd.
PL. Egy darabos lisztmolylárva elég zavaró a tányéron, de ha már le van őrölve senkit nem zavar...
3/3 anonim válasza:
semmilyen gabonát meg kis magvat nem mosnak, mert azt szárítani kéne hogy ne rohadjon be. a mosás+szárítás drága, akkor drágábbért kéne eladni, de azt az árat senki se fogja kifizetni. ezért gáz ha aratás körül esik az eső. úgyhogy nem, se a lisznek valót, se az egészben eladott gabonát, szárazbabot, akármit nem mossák (legalábbis Mo-n nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!