Ha kölest fermentálok, akkor eltünnek belőle a fitinsavak és nyersen is fogyasztható?
Figyelt kérdés
2019. szept. 18. 08:16
1/3 anonim válasza:
Én gabonát semmiképpen nem fogyasztanék nyersen. Nem csak a fitátok, hanem a nehezen emészthető fehérje miatt sem.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is egyetértek, viszont úgy tudom hogy a fermentálás során előemésztődik, így sokkal könnyebb megemészteni :)
2019. szept. 18. 12:04
3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy könnyebb, de a "fermentált búzát" (kovászos kelt tészta) se szoktuk nyersen megenni, hanem megsütjük. Így az erjesztő baktériumokat, gombákat is semlegesítjük. Ha nem tennénk, az tutira nem tenne jót az emésztésünknek. Én nem kockáztatnék egy hasfájást, gyomorrontást.
Másrészről, biztosan nem lehet nagy gasztronómiai élmény fermentált kölest enni nyersen, de persze ízlések és pofonok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!