Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A bal fülembe belenyilal a...

A bal fülembe belenyilal a fájdalom, ha orrot fújok vagy tüsszentek, ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

2019. júl. 10. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Felment a füledbe a váladék és lehet, hogy gyulladást okozott.
2019. júl. 10. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
retekcsírát egyél,attól elmúlik. olvass utána. leviszi a gyulladást.
2019. júl. 10. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs valami erősen taknyis betegseged épp akkor marhasagokat írnak. Inkabb a víz mehetett bele vagy pucolasnál megserült. Hallójárat gyulladasod van. Nem komoly dolog csak kellemetlen. Erre nem jó meleg a retek meg plána nem. Ennyi marhát! Menj be a patikába és kérj valami gyulladáscsökkentőt tartalmazó fülcseppet. Vény nélkül kapható. 1 héten belül elmúlik tőle. Nenlepődj meg ha nyilalni kezd orrfúkás nelkül is. Nekem volt hogy iszonyatosan nyilalt. Aludni sem tudtam tőle.
2019. júl. 10. 18:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: mivel azt írja, tüsszög és orrot fúj, ezért én arra tippelek, azzal összefügghet. Ettől még senki nem marha. ha közelebbit akar tudni a kérdező, akkor leírja a konkrétumokat, vagy elmegy orvoshoz!
2019. júl. 10. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:

#2-es, nem írja, hogy orrot fúj és tüsszög, hanem azt írja, HA orrot fúj, vagy tüsszent. Tehát nem megfázva van, hanem amikor orrot kell fújnia, vagy tüsszent egyet, akkor belenyilal a bal fülébe a fájdalom.

Amúgy meg nagy valószínűséggel valóban hallójárat gyulladás lesz, de lehet, hogy dobhártya sérülés, mivel nyomásváltozáskor keletkezik a fájdalom.

Ilyenkor mindig azt kell mondani, hogy háziorvos, majd ő elküld fül-, orr-, gégészetre, ha szükséges, de valószínűleg csak ciloxan-t ír rá fel és ennyi. Amúgy polydexa jobb, érdemes azt íratni a dokival.

2019. júl. 11. 06:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Fül orr gégészetre minek kell küldeni? Oda nem kell beutaló! De ezzel orvoshoz is felesleges menni. Mert a fülcsepp megoldja. Pont ugyan ez a bajom van, már nem először. Ha takonytól gyullad be az nem így fáj és melegre enyhül a fájdalom. Eu rosszabb lesz a melegtől.
2019. júl. 11. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Senki nem írta, hogy meg van fázva. Július van, valószínűbb, hogy allergia, mert amúgy egészséges ember júliusban csak úgy nem taknyol meg ilyesmi.
2019. júl. 11. 17:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Légyszives kicsit próbáljátok meg értelmezni, amit írtam. Nem küldtem a fül-, orr-, gégészetre, hanem azt mondtam, hogy háziorvos, majd HA kell, akkor a háziorvos tovább küldi. Nem beutalja, hanem tovább küldi, mert mondjuk tenyésztést kér, vagy egy fülmosást, vagy egy burow-oldatos gézcsíkot bele... evidens olyat, amit a szimpla háziorvosi rendelőben nincs meg.

HA takony, azaz orrváladék akad meg az orrüregben, arra folyamatos nyomásérzet lenne a testi reakció, és arra valóban jó a meleg, ahogy az illóolajos inhalálás is. Ha esetleg valami folytán az üregi összeköttetéseknek hála, felmászna a váladék a fülig, akkor oda már nem annyira jó. Oda egy helyileg ható gyulladáscsökkentő kell, ahogy leírtad #3/6. Viszont nem jelenti, hogy attól elmúlik és csak az lehet a baj. Tudom, nekem is volt, többször is, mint neked. Volt, hogy a ciloxan levitte gond nélkül, de volt, hogy semmit se használt és sajna járhattam vele minden nap vissza cserékre.

Tudom, hogy rossz, de kezelni kell. A patikus nem tudja, hogy mi a bajod, bár tünetek szerint adhat tüneti kezelésre valamit. Valamit, ami nem biztos, hogy jórá, sőt, lehet rossz is. Nem véletlenül van háziorvos, aki érti a dolgot, mert ez a dolga. Ha kell, akkor továbbküld, ha nem kell, akkor ír fel valamit, nem kell receptköteles legyen, de így a legjobb akkor is.

2019. júl. 11. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdezőnek rég elmúlt a baja és hullára nem érdekli ez a vita :D
2019. júl. 12. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!