Tündi0212 kérdése:
Holnap megyek vesekőzuzásra milyen fájdalomra számitsak fáj a zúzás? Utanna?
Figyelt kérdés
Jobb vesémen 3 db 2 mm es követ . Utanna számitsak görcsre? Orvos azt mondta hogy zuzás elott vegyek be fajdalomcsillapitot. Nagyon félek akinek volt ilyen kérej irja le milyen vol mennyire fájt? Utanna vannak fájdalmak?2019. júl. 7. 14:05
1/7 anonim válasza:
Fura, amit írsz, mert 5 mm alatt nem zúznak. A 2 milis kő magától kijön. Én nem éreztem fájdalmat, max a végefelé kellemetlenséget. Semmilyen utóhatás nincs, csak sokat kell pisilni. Egész addig ott kell maradni az osztályon, amíg véres a vizelet, v. el nem távozik a kő. Egyik sem jár fájdalommal.
2/7 A kérdező kommentje:
Énis érdekesnek tartom mert pici a kő de ez már több éves probléma. Lehet azert de röntgenen meszes képlet láthato
2019. júl. 7. 16:24
3/7 anonim válasza:
Lehet, nem is törni akarják, hanem kimozdítani a helyéről. Nem sok értelme van...főleg, ha évek óta ott vannak, és nem okoznak semmi panaszt. De hát az orvos tudja mit csinál.
4/7 A kérdező kommentje:
De fáj folyamatosan! És az jó hogy pici a kő kisebb a a fajdalom a törésnél esetleg kevesebb idő?/ de mégis mit érzel közbe? En nagyon felek hogy mi lesz utanna is
2019. júl. 7. 17:43
5/7 A kérdező kommentje:
Miert mondod h nem sok értelme van?
2019. júl. 7. 17:44
6/7 anonim válasza:
Mert ha nem okoznának panaszt akkor jól elvannak ott ahol vannak.
7/7 anonim válasza:
Már biztosan nem aktuális de nekem nem régen volt vesekő zúzásom (vagyis az ureterben volt elakadva a hólyag előtt) nem volt fájdalmas mert kaptam intravénás fájdalomcsillapítást. 30 perc volt és a fele idő után erősebbre vették de így nem sokat éreztem belőle tényleg. Utána tompa fájdalmak voltak csak nemtudom hogy kipisiltem-e mert nem találkoztam vele habár ott azt mondták nem is látják már, lehet hogy porrá sikerült zúzni nem tudom :D egyébként 4 mm-es kőről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!