Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tegnap délben indult: láz,...

Tegnap délben indult: láz, fejfájás, hányinger, ajulás közeli állapot. Mi ez? Nem hánytam, nincs hasmenésem.

Figyelt kérdés
A lázam csak megy felfelé 37.8 (nem szoktam lázas lenni) Háziorvos azt mondta pénteken valami hasmenős vírus. De nincs hasmenésem, mondjuk étvágyam sem. Egyre rosszabbul vagyok. Ha felkelek nagyon ijesztő majd elájulok. Félek, hogy meghalok reggelre. Egyedül vagyok. Hidegrázás meg izzadás váltják egymást. A zt sem tudom mi bajom van.torkom nem fáj nem vagyok náthás.
2019. jún. 22. 21:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Sosem szoktam rosszul lenni. Nem a melegtől van mert jól bírom a meleget, és nem vagyok kiszáradva mert több mint 3 liter vizet ittam ma. De úgy látom ezen az oldalon ha van rajtad sapka az a baj, ha nincs az a baj! És meg fogsz lepődni de hőemelkedesem sem szokott lenni. Ha nagyon beteg vagyok akkor sem. Ájuldozni meg max több óra hányas után sikerült eddig. Úgy hogy bocs amiért meg vagyok ijedve tök ehyedül. Úgy hogy azt sem tudom mitől van ez az állapot mert csak a fejem fáj kicsit meg időnként hányingerem van, semmi több. Nem vagyok terhes mielőtt az jönne!
2019. jún. 22. 22:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Sajnálom, nem bántani akartalak, csak azt mondani, hogy nem lehet nagy gondod, hogyha sokat iszol és eszel mellé egy kis gyümölcsöt vagy raksz sót az italodba.

Ilyenkor nem értem, hogy az emberek mit várnak, ha bekerülnek a kórházba?

Elképzelés: majd ott beadják a csodát és jól leszek, minden szép lesz, megkönnyebbülés, szivárvány, meg lfsz.

Valóság: bekerülsz, trógerek az ügyeleten, mivel azt látják, hogy simán egy felnőtt ember ezt át kéne vészelje, szóval majd váratnak egy keveset, ezután bekerülsz egy qrrrva kényelmetlen szobába, ahol sós vizet infúzióznak (amit te is meg tudtál volna tenni, ha mondjuk 1 liter vízhez hozzáadsz egy csipet sót...), hidd el, nagyon sok ilyenkor nyáron az ilyen eset. 37.8 ilyen melegben nem láz, maximum enyhe hőemelkedés

tegnap látott a doki, nem fogsz 1 nap alatt meghalni.

IGYÁL VIZET.

2019. jún. 22. 22:56
 13/16 A kérdező kommentje:
Milyen vírus az amitől nem fáj a torkod, nem folyik az orrod, nem köhögsz, nem fáj a hasad, nincs hasmenésed és nem hánysz? Herpeszem sincs és Adises sem vagyok vagy hpvs. Akkor milyen vírus. Ha leírod milyen vírus okoz ilyen tüneteket akkor megnyugtattál! Ha fogalmad sincs meg nem kéne okoskodni.
2019. jún. 22. 22:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Felnőtt emberek esetében lázról akkor beszélünk, ha a testhő meghaladja a 38,2 C fokot. Magas lázról 39,5 C foknál beszélünk. 37,8 C testhő hőemelkedésnek számít.

A láz leggyakoribb oka valamilyen banális - vírusos vagy bakteriális - fertőzés. Emellett állhat a háttérben valamilyen specifikus, bakteriális fertőzés, gyulladásos betegség (akár tüdőgyulladás, a húgyutak gyulladása, vagy a belek, illetve bármely belső szerv gyulladása). Okozhatja a problémát autoimmun betegség, szervgyulladása, a hőszabályozás zavara, hormonbetegség, sőt még gyógyszerhatás is.

Ez utóbbiak között több olyan is van - legalább ötvenféle, közéjük tartozik például a gyulladásgátlók, a hisztaminblokkolók, az erős nyugtatók és az antibiotikumok egy része - amely lázat okozhat. Ráadásul ez a mellékhatások felsorolása közt nem is minden esetben szerepel.

Ugyancsak lázat okozhat a kábítószerek egy része. Emellett sérülések is kiválthatnak lázat, beleértve az agyrázkódást és a baleseti sérüléseket is.

2019. jún. 22. 23:08
 15/16 anonim ***** válasza:

"Akkor milyen vírus. Ha leírod milyen vírus okoz ilyen tüneteket akkor megnyugtattál! Ha fogalmad sincs meg nem kéne okoskodni."

HOnnan a kénköves rákból tudjam, amikor van 100 ezer féle, de mivel csak hőemelkedésed van, tegnap látott orvos, így szinte kizárt, hogy nagy bajod lehetne...

Talán ha a kórházba bevisznek, esetlegesen elveszed egy ember helyét, akkor mi lesz? Talán a doki bármikor megmondta neked, milyen vírusod van teszt nélkül? Majd ügyeleten vagy kórházban szerinted csinálnak tesztet?

Elmondtam, mit fognak csinálni. Kapsz egy kis sós vizes infúziót, mindenhol forgatni fogják rád a szemüket, bekerülsz pár napra a putriba. Huhh ez aztán a jó.

Vegyél magadhoz 1 liter vizet, dobj bele egy csipet sót és 1 órán belül idd meg, pár percenként kortyolva belőle. Ha van C vitaminod, akkor vegyél be belőle ilyenkor nyugodtan napi 4000-5000mg-t, 4-5 részre szétosztva. Vegyél be valami láz és fájdalomcsillapítót, szellőztess.

Meg fogsz maradni, nem kell ennyire túlaggódni mindent.

2019. jún. 22. 23:22
 16/16 A kérdező kommentje:
A hőm lejjebb ment de semmivel nem vagyok jobban. Hánynom is kellett de nem sikerült.
2019. jún. 23. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!