Mitől lehet fodros a nyelvem széle? Volt valakinek ilyen?
Már pár napja éreztem, hogy felül a nyelvcsúcson fáj egy kis ponton. Nem erősen, de mégiscsak fáj. Nézegettem, de nem láttam rajta semmit. Aztán észrevettem, hogy rossz helyen néztem, a széle teljesen fodros, mindkét oldalon, szinte szimmetrikusan. Kerestem, hogy mi lehet ez, de mindenhol csak féloldalit találtam, meg rosszul is lettem az öndiagnosztikában:)
Csak pár nap múlva tudok dokihoz menni, de addig nem akarok megbolondulni. Segítene valaki, akinek volt már ilyen? Tudom, hogy nem biztos, hogy nekem is az, de ötletem sincs, hogy mitől lehet.

Sziasztok!
Nem kizárt, hogy a fogorvosi rendelőben lehet ezt valamilyen "fertőzésként" összeszedni vagy esetleg a fogtömő anyag összetételén változtattak a gyártók és az vált ki allergiás reakciót.
De a hosszantartó antibiotikum használat következménye is simán lehet a kiváltó ok.
Különböző külföldi fórumokon találtam más lehetséges okokat is.
A leginkább és legtöbbek által hangosztatott "bűnös" a pajzsmirigybetegség volt.
Íme pár lehetséges kiváltó ok:
Candida túlszaporodás, pajzsmirigy probléma, B12 vitamin és foláthiány (nem folsav), vérszegénység (vashiány, anémia), nyálkahártya vagy laphámfertőzöttség (mucin), hiperaktív immunválasz, anafilaxia.
Egyébként több helyen is azt olvastam, hogy a térképnyelv (geographic tongue) és a fodros nyelv (scalloped tongue, swollen tongue, pie crust tongue) sok, ezzel a problémával küzdő embernek (de nem mindenkinek) mindkét típusú tünet jelentkezett.
A csípős fűszerek, savas ecetes ételek általában rontják a nyelv állapotát ebben az esetben.
Egyelőre ennyi és amennyiben valaki még talál plusz információt erről a témáról, az ne tartsa magában! :)

Sziasztok!
Volt valamelyikőtöknek valami fejlemény azóta? Sajnos ugyanezzel küzdök, és jelen helyzetben nem nagyon tudok / lehet orvoshoz menni :(

Hello nem tudom mennyire aktuális még a dolog . De nekem is ilyen a nyelvem.. oldalt kis részenként mintha húsosabb lenne a nyelvem "fodros" . Nem olyan szép sima mint másnak:/
Van hpvm és utána néztem nem e az okozza de máshogy néz ki a szájüregben. Megyek majd fül orr gégészetre hátha ott okosabbak . Én erre tippelek hogy szájüregi hpv jele lehet mivel van ezer féle . Amúgy is fontos lenne a szűrés és oltás mindenkinek én is ezen okulva adatom be .Aki esetleg dokinál jár még ilyen nyelvel kérdezzen rá és menjetek szűrésre !
Sziasztok!
Most ugyan ezt vettem észre magamon.
Valaki okosabb lett azóta?
Kicsit parázok, remélem nem rák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!