Mit jelent az, hogy egy rák végstádiumu?
Figyelt kérdés
Edesapukam korhazba kerult es bar nem tudok semmit sem, ezt hallottam a beszelgetesbol, illetve hogy csontvelo rak2019. máj. 29. 00:28
1/10 anonim válasza:
Azt, hogy a betegség elérte a végső stádiumát, ami rák esetében a többszöri áttétet jelenti. Hetek, jobb esetben hónapok vannak hátra, de az nem biztos, hogy a jobbik eset. Apád testében tombolnak a rákos sejtek, kitartást. Én is jártam ezen az úton.
2/10 A kérdező kommentje:
Holnaptol lesz kemoterapian, azt mondtak, hogy ezt a 100%os tombolast korulbelul 60%ra letudjak csokkenteni, remenykedjek a tovabbi fennmaradasban?
2019. máj. 29. 01:33
3/10 anonim válasza:
Leukemia vagy limfóma? Nekem abból amit írtál az jön le, hogy nincs normál vérképzése. Az hogy 60%ra tudják redukálni kemoval, azt jelenti, hogy ha abbahagyják a kezelést ugyanúgy elbúrjánzik. Nagy valószínűséggel (a leírtakból), azt gondolom, hogy meggyógyítani nem tudják, csak nyerni még némi időt. De több infó kéne, hogy többet tudjak mondani.
4/10 A kérdező kommentje:
Elmeletileg semelyik sem, hanem valami koztes dolog, bocsi, de nem vagyok tisztaban az egeszsegugyi kulturaval, csak az erdekel, hogy mennyi van meg hatra, mert akkor olyan minosegben szeretnem a maradek idot eltolteni
2019. máj. 29. 03:03
5/10 anonim válasza:
Azért kérdeztem mert akkor tudnék pontosabbat mondani. Ami biztos, hogy legyél vele/mellette amennyit tudsz, amennyire lehet próbáljatok minél több vidám pillanatot okozni egymásnak. Ha meggyógyul, akkor sem veszik kárba az együtt töltött idő.
6/10 Ypszilon1980 válasza:
Azt jelenti, hogy nem tudnak rajta segíteni és valószínűleg ebben fog meghalni, tele van áttétekkel.
7/10 anonim válasza:
Miért van lepontozva a 6-os? Mert valakinek fáj, hogy ez a "végstádium" jelentése? Pedig tényleg ez, bármennyire szar is.
8/10 Ypszilon1980 válasza:
#7:Köszi.
Nem foglalkozok ezzel, mindenki úgy tesz ahogy szeretne. Ha le akar pontozni, pontozzon le, attól még a tény tény marad.
Át is éltem ezt, tudom mivel jár egy végstádium tapasztalatból is.
Mindazonáltal sajnálom azt, akinek ezt át kell élnie, borzalmas dolog, kitartást kívánok neki.
9/10 anonim válasza:
Amilyen kezelést most kap, azt úgy hívják, hogy palliatív terápia. Ez nem gyógyításra szolgál, mert a végstádiumú beteget már nem lehet megmenteni. Arra való, hogy enyhítse a tüneteit, amíg kapja, és meghosszabbítsa az életét pár hónappal.
Nagyon sajnálom. Használjátok ki a maradék időt!
10/10 A kérdező kommentje:
Jajj, nem en pontoztalak ám le, csak tényleg kíváncsi voltam, hogy ennek pontosan mi a jelentése az egészségügyi kultúrában, tehát akkor már biztos, hogy halálos, ct egyébként nem tudta kimutatni egyértelműen, hogy van e áttét, de azt mondták, hogy elvileg ez már végstádium
2019. máj. 29. 23:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!