Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért okoz halált a rák?...

Miért okoz halált a rák? Pontos biológiai oka (i) érdekelnének ha vannak ilyenek. Legyengít és összeomlik a keringés vagy mi más okozza a végstádiumú kezelés nélküli halálozást?

Figyelt kérdés
2014. márc. 17. 12:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
Tudod vulkánkitörésnél sem tudhatod, hogy neked mi jut!
2014. márc. 17. 13:11
 2/14 anonim ***** válasza:
34%

Volt Murphy-nek egy kutatása.

Egereket, és vakondokokat zárt üvegkalitkába. A kalitkába rendszeresen füstöt vezetett. Az eredmény az alábbi lett.

A számokra nem emlékszem pontosan, nagyon régen olvastam.

Az egerek kb 90 %-a rákos lett, míg a vakondokok közül egy sem betegedett meg. Murphy az alábbi következtetést vonta le.

Míg az egér genetikailag úgy van kódolva, hogy a tűz elől menekülni kell, márpedig ahol füst van ott tűz is, addig a vakondok nem ismeri a jelenséget.

Azaz, az egeret az örökös félelem betegítette meg, míg a vakondok nem félt, így a kór se támadta meg.

Eszerint gondolkodok én a rákról.

Minden emberben vannak rákos sejtek. Hiszem, hogy a rák, a negatív lelki állapot fizikai megnyilvánulása, és addig áll fönn, amíg azt a lelki problémát meg nem oldjuk. Ennek alapján nem kötelező belehalni a betegségbe.

Egyszerűen megoldást kell rá találni. Végigcsináltam, most 2.5 éve negatívak a szűréseim. A lelki okokat is megtaláltam, ám műteni kellett, de nem újult ki.

A kemoterápia viszont nem gyógyít. A kemo az ép szöveteket is épp úgy pusztítja mint a rákosakat, rettenetesen sok mellékhatással súlyosbítva a helyzetet.

Nem okoskodni akarok, mert aki pl. annak tudja be a gyógyulását, annak nyilván segített, de én az alábbit gondolom.

Az ember megtudja, hogy rákos. Mivel iszonyatos félelemkeltés megy végbe a gyógyszeripar jelentős részvételével a betegséggel kapcsolatban, így a beteg elkezd rettegni az életéért. Ha nem úgy tekint a betegségre, mint mondjuk egy náthára, akkor a félelem újabb megbetegedést, azaz a félelem újabb fizikai megnyilvánulását eredményezi. /nevezzük áttétnek./ Amikor az áttétről értesül az ember, újabb áttét képződik, stb.

Szerintem ha a félelmet az ember el tudja engedni, akkor az alternatív megoldások jelenthetnek teljes gyógyulást. Aki nem képes hinni, annak meg marad a kemó meg a jószerencse.

Persze amit írtam pusztán hit és tapasztalat. Egy alapja van, a kísérlet. Engem meggyőzött.

2014. márc. 17. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért okoz halált, mert kontrollálatlan sejtszaporulat, ami ellehetetleníti az adott szerv működését ami így leáll. Például ha leáll a tüdő, máj stb... ott nincs tovább.
2014. márc. 17. 14:58
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Második. Az anyukám pont így gondolta, mint te, bele is halt. Bírnám, ha nem terjesztenék ezeket a baromságokat úton-útfélen, mert sajnos van, aki elhiszi és az életével fizet!
2014. márc. 17. 15:31
 5/14 anonim ***** válasza:
56%

Tudom megint le leszek pontozva, mint eddig minden esetben, ha hozzászólok ilyenhez....DE lesz@rom, mert igazam van.

Második: Jó lenne, ha ilyen dolgokhoz olyanok szólnának hozzá, akik átélték már és tapasztalatuk van. Nem, az l ó s z a r t sem ér, ha volt a családban vagy ismerős volt rákos... Aki nem élte át annak csak véleménye lehet és az olyan, mint a pápa p ö c s e->semmit nem ér!!

Én kétszer voltam rákos és a kemoterápia mentette meg az életem, anélkül meghaltam volna. Az ilyen okoskodó f a s z f e j e k n e k szívből kívánom, hogy legyen benne része és megnézném milyen kezelést választ, amikor az orvos odaböfögi, hogy rákos...

2014. márc. 17. 16:06
 6/14 anonim ***** válasza:
44%

Látom törölték a válaszomat, amiben felhívtam a figyelmet arra, hogy én is voltam rákos. No mindegy, ezzel kár is foglalkozni.

Amúgy meg aki annyira támogatja a kemot, az nyilván nem vesztett el még általa senkit.

3 hónapja halt meg a sógorom 40 éves testvére, a kemo egyik szövődményébe. Kemo nélkül még ma is élne, nem vitte volna el 1 havi kezelés után a tüdeje. Amúgy szegénynek prosztatarákja volt. Nem hiszem, hogy ilyen hamar meg kellett volna halnia.

Amúgy édesanyád lehet hogy tovább élt, mint kemoval, csak ezt nem tudhatod. Én nem azt írtam, hogy ez egy mindent elsöprő és mindenki számára működő rák elleni megoldás, csak annyit, hogy segíthet ez a fajta gondolkodás.

2014. márc. 18. 10:50
 7/14 A kérdező kommentje:

Édesanyám is nemrég fejezte be a kemoterápiát, megműtötték és több hónapig járt sugárra is hála égnek jól viselte, a hajhulláson kívül más mellékhatása nem is volt és most negatívak a leletei. De nem tudjuk meddig marad így, én félek, hogy kiújulhat a mellrák. :(

Mondta, hogy többen belehaltak azok közül akikkel együtt járt kezelésekre és nem nagyon értettem, hogy miért. Bár a kemoterápiával együtt nem csodálkozom, az egy elég nagy megterhelés az amúgy is beteg szervezetnek. :(

Sajnos a köztudatban is úgy él ez a betegség, mint egy halálos ítélet.

2014. márc. 18. 11:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Egyre több támadás éri a kemot mostanában. A net tele van azzal, hogy halálos méreg meg sok orvos magának sem adatná be. Elfelejtik hány ezer ember életét mentette meg?

Nem hiszem el, hogy a mortalitási adatok nem a terápia mellett szólnak!! Bár ezt hosszabb időtávra kéne levetíteni mondjuk 10 éves túlélési vagy a kiújulási ráta mekkora volt kemoval és nélküle.

2014. márc. 18. 11:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Mindenkinek máshogy reagál a szervezete rá, amit sajnos nem lehet előre tudni van aki meggyógyul, van akinek simán hatástalan és van aki sajnos belehal. Az orvosok gondolom mérlegelnek a haszon-kockázat tükrében de maximum javasolni mernek mert nem tudják kizárni ennek a lehetőségét, hogy vannak akiknek nem szabadna ezért átrakják a Te válladra a felelősséget. Döntsd el kéred-e vagy sem. :(

Azt sem tudhatjuk, mi lett volna a sorsuk azoknak akik a kemo következtében hunytak el. Milyen típusú és agresszivitású daganatuk volt. Rengeteg sok mindentől függ a kimenetele, el is hiszem, hogy az orvosok sem nagyon tudnak biztosat mondani.

2014. márc. 18. 11:54
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Igen. Egyetértek veled. Magyarul, 33% az esély arra, hogy a kemo hatásos lesz, legalábbis az eshetőségek tükrében.

Az is tény, hogy ha az orvosodat megkérdezed, hogy a saját gyerekének be merné-e adni, akkor hebeg habog, jobb esetbe kitér a válaszadás alól, ezzel visszadobva a labdát, hogy te döntsd el kell-e, rosszabb esetbe megmondja, hogy nem.

Én személy szerint nem merném magamnak beadatni, de talán ez azért van, mert utálok mindent ami nem természetes. Mindent megtennék, mint ahogy meg is tettem azért, hogy gyógyult legyek, számos módszer létezik erre, de a kemot nem hagynám. Nem azzal van bajom, hogy a rákos sejteket nem pusztítja el, hanem azzal van bajom, hogy az egészségeseket is megöli. Ezért nem csak az megy tönkre ami elrákosodott, hanem a többi is ami addig megúszta.

Megint csak nem azt mondom, hogy így kell bárkinek is gondolkodnia, csak a véleményemet írtam le. Mindenki maga dönti el melyik megoldást választja, még az orvos se mer ebben állást foglalni.

2014. márc. 18. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!