Műtött ciszta kiújulhat?
Tavaly szeptemberben műtöttek laparoszkóposan májcisztával, a doki azt mondta, felnyitottak, leszívtak belőle a folyadékot (csak víz volt benne), aztán "tettek bele valamit" hogy ne tudjon újra töltődni, de azt mondták ultrahangon mindig látszani fog,hogy van ott valami. Idén május 2.- án, mas okból, de elmentem hasi ultrahangra. Nem szóltam a doktornőnek, hogy volt cisztám, de ő sem említette hogy látna ott bármit is... kb. 1-1,5 hete hasonló "tömlőt" érzek a hasamban, mint amikor volt a cisztám, ráadásul ugyan ott ahol régen volt.. azt fontosnak tartom megemlíteni hogy áttétes rák gyanuja miatt vizsgáltak meg ultrahangon most májusban (szerencsére minden negatív), szóval ha akármi lett volna a majámon, biztos megemlíti a doktornő, de azota rettegek hogy barmi lesz a rákkal, vagy a cisztámmal.. jelenleg külföldön tartozkodom, igy most nem tudok orvoshoz menni. Édesanyám szerint pszichesen is produkálhatok olyan tüneteket, mint a májcisztámé,szerinte nagyon rastresszeltem erre az egészre..
A kerdesem tehát arra iranyulna, hogy kiujulhat e műtött majciszta, ami az operáló orvos szerint nem lehetséges, vagy valóban pszichésen produkálom a tüneteket? Köszönöm mindenkinek.
Ebben az esetben kialakulhat, bár pont ugyanott eléggé valószínűtlen.
Leírásban nem értem, hogy most akkor laparoszkóposan műtöttek vagy feltártak? Vagy a műtét alatt döntötték el, hogy mégis inkább feltárást végeznek?
Laparoszkóposan történt a tiszta fenesztráció.
Elképzelhető, hogy csak behalucinalom a cisztat? Hogy visszatért?
Ezt neked kell tudni, de az én tapasztalatom az 15 év után, hogy a betegek amit éreznek, az mindig úgy van még ha aktuálisan nem is tűnik valósnak.
Elvileg a fenesztráció, ha jól tudom, akkor azt jelenti, hogy lyukakat képeznek a cystán és emiatt nem tud újratelítődni. Viszont mellette vagy alatta, felette képződhet akár új is, de mivel az a cysta műtve volt, ott azért kialakul egy gyulladás, ami idő míg rendeződik, ezt érezheted, de ez el is fedheti az újat. Ezért fontos, hogy mikor mész ilyen vizsgálatra, akkor szólj a dokinak, hogy ez a lényeges terület, ezt nézze meg jobban, mert az sem mindegy milyen vizsgálófejjel nézik.
Nagyon köszönöm!!!!!!!!!
Ez igazan hasznos hozzászólás volt!
2.5 hete melanoma attet nyomait keresték, akkor megvizsgaltak uh-n, semmi nyoma nem volt. Erre 1 hete kb.erzem mintha ismet cisztám lenne,ugyan ott..ez meddig tart? Ez az erzes? Es normális? Most kulfoldon vagyok, itt bonyolultabb az egészségügy, majd 3honap múlva tudom otthon megnezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!