Hanyadik stadium ez? Tüdőrákos rokonomrol lenne szo.
Figyelt kérdés
70 eves, nehezlegzes miatt mellkhasfelvetel majd pet-ct tudorakot “valoszinusit”. Bronchoscopiara kuldtel, de a forovos azt mondta, nem tartja ra alkalmasnak, a vizsgalat kozben megfullanda, olyan keves a tudokapcitasa. Meg jon-megy, ellatja magat, de 20 mnel tobbet nem tud setalni, le kell ulnie. A kepalkoto diag. alapjan kissejtes carcinoma (eros dohanyos). Most fog befekudni a Koranyiba. Nem tudom itt mit fognak csinalni. Gondolom szovettan kellene, de ha nem tudjak megcsinalni a tudotukrozest, akkor hogy? Nyirokcsomokban es a hugyholyagon is van metasztazis (bar nem tudni melyik a metastazis es melyik a primer daganat). Kerdesem: hogyan enyhitsuk a panaszait (nehezlegzes), milyen iranyba menjuk? Mennyi lehet meg hatra?A dokik annyit mondtak h nagyon elorehaladott. De hogy ez mar a vegstadium-e?2019. máj. 3. 20:29
1/7 A kérdező kommentje:
Annyi meg, hogy a teljes tudot erinti mar a daganat, ezert nem operabilis. Csak a kemot ajanlottak...de ehhez tudni kellene hogy milyen tipusu rakrol van szo.
2019. máj. 3. 20:33
2/7 anonim válasza:
Igen, közel a vége ha már több met van sajnos. Egy normális Hospice intézményt keresnék. Ott megkap mindent,amire szüksége van. Ilyen helyen dolgozom, bár én Nyíregyházán. De biztos Pest környékén is van.
3/7 anonim válasza:
Én a kemót nem ajánlom már ilyen fokú betegségnél ennyi idősen. Főállásban onkón vagyok..nem bírják a gyenge idős betegek. :( a Hospice viszont a megmaradt életét minőségben javítja, fájdalmat csillapít, tünetet enyhít. Ami ilyenkor kell. Én nem.engedném a kemót ilyen helyzetben. Magamnak sem kérném. Első voltam.
4/7 A kérdező kommentje:
Mar felvettem eggyel a kapcsolatot, bar csak az otthon apolashoz fogunk segitseget kerni, de ez is nagyon hasznos lesz. Koszonom.
2019. máj. 3. 20:37
5/7 anonim válasza:
Szívesen. És sok erőt kívánok nektek, nehéz dolog ez. <3
6/7 A kérdező kommentje:
Julius 20-an, a diagnozisra pontosan 3 honapra elveszitettuk. Azert irom, hatha mas olvassa. Nem szenvedett, az utolso percig ellatta magat, nem volt fajdalma. Vegul stroke-t kapott es 10 nappal kesobb meghalt. Az egyik legjobb ember volt, akit ismertem.
2019. okt. 31. 19:18
7/7 anonim válasza:
Akkor "szerencsés"volt a stroke miatt. Nagyapám is tüdőrákos volt, de mielőtt lerobbant volna vagy szenvedett volna kapott egy embóliát ami el is vitte. Jobb így, méltósággal mint hónapokig szenvedni. Részvétem neked, a szeretted nyugodjon békében. <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!