Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Okozhatja a panaszaim reflux?

Nessy25 kérdése:

Okozhatja a panaszaim reflux?

Figyelt kérdés
Kiskoromba is éreztem h feljön a torkomba a sav, de sosem foglalkoztam vele. Már 25 vagyok, pár éve voltam gyomortükrözésen ahol közölték refluxom van, és menjek majd vissza kontrollra. Ez 5 éve volt. Most megyek másodikán mert ez már tarthatatlan. Már elértem azt a szintet, hogy csak otthon merek enni, ágyban, étterem, nyilvános hely kizárva, mert utána mindig kellemetlen érzésem van a gyomromban. Néha meghánytatom magam, tudom, hogy ez nem jó, de utána annyival jobb, elmúlik a kellemetlen érzés. A reflux kihathat az egész testemre? Én nem csak a gyomromra panaszkodom, hanem gyenge vagyok, ver a szívem, mintha folyamatosan beteg lennék.És talán még hőemelkedésem is van. Mindig akkor érzem ezeket mikor sok a savam. A cigit már lecsökkentettem napi egy szálra, de azt is lekell raknom, tudom. Szinte már nincs olyan étel amit ehetnék, és ne érezném kellemetlenül magam. Gyenge vagyok, a torkomban folyamatosan termelődik a slejm, bár ennek nem tudom mi köze a gyomorsavhoz. Ha egy picit ideges leszek rögtön érzem h termelődik a sav, lüktet a fejem, tényleg minden bajom van, bár tény h nem is teszek semmit, hogy jobb legyen. A kérdés az volna, hogy elképzelhető hogy mindent a reflux okoz? Mert a gyomorsavat még értem, de a közérzetem, miért rosszabb, miért érzek gyengeséget, lüktetést a fejemben, szívdobogást?

2019. ápr. 29. 20:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

ma volt gyomortükrözés. Azt mondta, nagyon szép még csak felmaródást sem lát, de van egy kis epés refluxom. Felírt quamatelt, azt mondta ehetek bármit, és ha erősödnek a panaszok quamatel.. Vett szövettant, hogy megnézze nincs-e valamilyen fertőzésem, baktérium.

Nem tudom, hogy örüljek-e. Egy részről örülök, hogy nincs fekélyem, meg nagyon erős refluxot sem látott, de sajnos nekem tényleg fáj mindig a gyomrom, étkezés után főleg, és a tüneteim is megvannak, de mégsem látott semmit, csak ezt az epés refluxot, de nem írt fel rá csak egy olyan gyógyszert, amit vény nélkül is lehet kapni. Úgyhogy nem tudom. Lehet hogy tényleg valami fertőzés okozza a gyomorpanaszaimat, kb három hét múlva fog kiderülni.

2019. máj. 3. 01:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Akkor lehetséges, hogy helicobaktérium lesz a ludas! Ha kimutatja a szövettan, akkor kapsz rá egy antibiotikum kombó kúrát és az kiírtja. Az epés refluxra azt mondta nekem a dokim, hogy roszabb mint a sima savas. Nekem mind a kettő látható volt tükrözéseken. Attól, hogy szerencsére nincs felmaródásod, okozhat erősebb refluxos tüneteket! De pontosat a szövettani eredmény utàn lehet tudni! Addig is kitartást ès hátha enyhülnek a tünetek!!
2019. máj. 3. 07:27
 13/15 anonim válasza:

Szia!

Azt gondolom, hogy a tüneteid "súlyosságát" - a vizsgálati eredmények alapján - szorongás okozza. Kezdve a szívdobogástól a gyengeségen át a fej lüktetésig. Próbálj relaxálni. Esetleg érdemes megfigyelni, enyhülnek-e a panaszaid, amikor kibeszéled magadból a problémád.

2019. máj. 21. 02:32
 14/15 anonim válasza:

Szorongás IS OKOZHATJA!

Előző vagyok, bocs a pontatlan megfogalmazásért.

2019. máj. 21. 02:33
 15/15 Doki860213 válasza:

Kedves Kérdező!

Azért olyan nagy a savad mert fehér lisztes kenyeret péksütiket eszel! Ha te magad sütsz otthon teljes kiőrlésűt, vagy olyat veszel a boltban a fehér helyett akkor el fog múlni! Ha kicsit gyorsabb hatást akarsz elérni akkor fogyassz sok főtt, vagy tükörtojást esetleg rántottát! Ezek lassabban szívódnak fel a gyomorsavban és nem lesz tőle olyan nagy gyomorsavad!

2019. nov. 4. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!