Ha két-két nyirokcsomó úgymond "összekapaszkodik", az bajt jelez minden esetben? Még ha a mérete nem nagy akkor is?
Figyelt kérdés
Az egyik "pár" kicsi kB 5-5 mm, a másiknál az egyik nagyobb, 1 cm körüli, a hozzákapaszkodo szintén kicsi. Ezeken kívül kB még 4 db kitapintható.
3 kisebb egy l nagyobb.
2019. ápr. 26. 17:28
1/9 anonim válasza:
Nem feltétlenül. De azért a hematológiára is nézz el. Nem lehet érdemben válaszolni a kórtörteneted ismerete nélkül. Voltne valamilyen betegséged, műtéted mostanában, vannak e más panaszaid. Pl. Láz, fogyás, ejszakai izzadás, fáradtság.....stb. milyen a vérképed? Ezek fényeben a hematologus majd eldönti van e baj.
2/9 anonim válasza:
Ezeket egyébként te tapintottad ki? Vagy vizsgálat mutatta? Azért az sem mindegy.
3/9 A kérdező kommentje:
A kislányomnak van. 3 hónapja vannak gondok vele. Én tapintottam neki, de egyértelműen érezni. Fogyott másfél kilót, a lépe nagyobb, a lagyeki nycsi is, és állandóan vakarozik. Kiütés semmi nincs, már 1honapja tart a viszketés, főként boka, has, derék,nyak tájekon. De mindenhol vakarja. 3 hónapja folyamatosan hőemelkedése van, néha felmegy 38,2 ig. Két hónapban 1-1 hét magas láz is volt. Vervetelen ldh volt magasabb, es lymphocytak. Ldh 650, ly % 62, ly 5,6. Neu % 29, fvs 11.Mindig azt mondják vírus, de korábban sosem volt beteg. Emellett a nyakában januárban előjott egy solid cystozus képlet, azóta vannak a bajok, már a petefészkében is láttak kettőt. A nyaki Vál műteni kéne, de mindig elhalasztodik, mert vmi láz vagy orrfolyás közbe jön. Köhögés is mindig visszatér. Nagyon aggódom érte.
2019. máj. 1. 20:17
4/9 A kérdező kommentje:
Ja és a legutóbbi nyaki uhn is 10-15 mm esek voltak a nyirokcsomok, de akkor még nem éreztem ezt az osszetapadast.
2019. máj. 1. 20:27
5/9 anonim válasza:
Én nem vagyok orvos és nem akarlak megijeszteni de ez elég limfóma gyanús. Nem tudom ki dagnosztizálja őt? De Budapesten a Szent László kórház hematológiájára kéne egy villámgyors beutaló. Ott a legjobbak az orvosok. A limfóma egyebként egy nagyon jól kezelhető betegség pláne ha az elején elkapják. Ne ijedj meg hanem cselekedj minél előbb. Egyébként én is oda jártam, nem vaktában ajánlgatom.
6/9 anonim válasza:
Ha mégsem ez a baja akkor legalább ott kizárják biztosan mert vesznek mintát a nagyobb csomókból ha szükségesnek ítélik.
7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos messze lakunk Pestről és több gyerkőc is van. Nem tudom, hogy tudnánk megoldani. Azt nem is írtam, hogy még csak 2 éves. Fogok beszélni az itteni hematologussal.
2019. máj. 2. 20:42
8/9 A kérdező kommentje:
*Pesttől
2019. máj. 3. 08:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!