Olyan kardiológust keresek aki kórházban is dolgozik. A kardiológusom megállapított, hogy mi a baj, de még sem hallgatnak 1 leletet sem néznek át. Segítenének?
Kardiológiai vélemény
Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma.
Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg.
Cave:nem tud róla.
Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11.
carotis pressió hatástalan. Iu
Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu
anasarca nincs, mko FV. perif cyan.
Magasság 180 cm. Súly 63 kg.
Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100.
EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett.
Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s
EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm
Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm
JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II
APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és
Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda.
Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF.
Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III. AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista?
,
A Dokim leirta a problémákat. Nekem is elmondott mindent. Az a baj, hogy lábon kihordott infarktusok voltak, de segitséget orvosi mulasztás miatt nem kaptam. hiába küld senki nem tesz semmit.
Leleteket sem nézik meg, pedig mindenhol van eltérés, szív uh, szív Mr en 2 heg, terheléses vizsgálaton, ekg kon. Sajnos nehéz olyan orvost találni aki foglalkozik a betegekkel, ezért kérdeztem, hátha valaki tud megbízható orvost.
#2.es vagyok. Nekem ne küldözgess privát üzenetet, ha mondanivalód van, azt itt tedd meg. Egyébként most is fenntartom a véleményemet, ugyanis, ezt találtam a neten:
Ilyen esetben mi a teendő?
Kardiológiai vélemény Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma. Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg. Cave:nem tud róla. Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11. carotis pressió hatástalan. Iu Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu anasarca nincs, mko FV. perif cyan. Magasság 180 cm. Súly 63 kg. Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100. EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett. Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda. Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF. Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III. AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista?
Válaszok erre a kérdésre
2019. április 12. 11:15
Nem tudom, hány éves a beteg? Értik a rövidítéseket?
Dr. Kerkovits Gábor MSc.
2007. Nemzeti Echokardiográfiás Akkreditációs Bizottság Budapest
• Magas szakértői szintű echokardiográfiás és transoesophageális echo-licenc Honoris Causa Diploma
2000. 08.26. European Society of Cardiology Sophia Antipolis
• European Cardiologist Diploma
1999 - 2001 Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Budapest
• Okleveles Egészségügyi Szakmenedzser Másoddiploma, MSc. 27/2001
1998. 01.30. Magyar Biztosítók Szövetsége, Budapest
• Biztosítási orvosszakértő 1998/0022
1992. 08. 18 – 09. 04. Japan International Cooperation Agency Osaka
• Japán nyelvvizsga
1989. Orvostovábbképző Intézet Budapest
• Kardiológia szakvizsga 774/1989
1988. 01. 10. The British Council University of Cambridge Local Examinations Syndicate Budapest
• Angol nyelvvizsga
1987. Orvostovábbképző Intézet Budapest
• Belgyógyászat szakvizsga 1126/1987
1981. Semmelweis Orvostudomány Egyetem Budapest
• Általános Orvosi Diploma 37655 170/1981
Ha ő ilyen választ adott a kérdésedre, akkor???
"Értik a rövidítéseket?"
És ezt vajon miért kérdezte Dr. Kerkovits Gábor?
Egyébként ha a kardiológusod és valami professzor is tud arról, hogy ez milyen nagy problémád, akkor miért nem szerepelsz már réges-régen azon a "bizonyos" listán?
Egyébként tudod, hogy van 1-2 agydaganatod is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!