Lehet valami betegségem ha szeretek motorbalesetes videókat nézni?
aranyered
ha hideg kövön ülve nézed
amúgy a kamionosok nagyobbat csattannak
Remélem nem motorozol te saját magad.
Létezik egy jelenség a pszichológiában, amit angolul "self-fulfilling prophecy"-nek hívnak. Magyarul ez az önbeteljesítő jóslat. Ez annyit jelent csak, egy egyszerű példával megmondva, hogy ha sokat gondolsz arra mondjuk hogy beteg leszel, akkor beteg is leszel.
Nem tudom mi állhat a háttérben, de nem ajánlatos ilyeneket nézegetned gyakran ha te magad is motorozol, mert az agyadban és a tudat alattidban végig ez fog menni, hogy baleset. Aztán a végén tényleg lesz baleset. Csak veled, és az már nem csak egy videó lesz..
Ez érdekes. Általában nem gond ez a dolog, csak az a fura benne, hogy egy valami az ami neked "tetszik". Sokszor ez nem egyféle eseményhez kötődik.
De ez normális, valami miatt érdekesnek találod. Nem tudom mióta nézed, de egy idő után rá fogsz jönni, hogy miért van ez.
Ez kb. olyan, mint amikor valaki szereti a horrorfilmeket, vagy pl. akkor egy ilyen film rendezője, aki állandóan a véres jeleneteken agyal, meg próbálgatja/tanulmányozza, hogy lehet kivitelezni, akkor az is őrült lenne?
Nem kell parázni, mert emiatt nem fog ez veled is megtörténni, ha nagyon határozottan tudod magadban tudatosítani, hogy te nem azt akarod, csak érdekes számodra. Bár van vonzás törvénye, meg ilyenek, de az csak akkor érvényesül, ha valaki valamit nagyon szeretne elérni.
Én egyébként nagyon sok éven át nem tudtam, hogy egy bizonyos dolog miért érdekel annyira, és amikor rájöttem erre, akkor mindent megértettem és azóta tudom, hogy mindennek megvan az oka.
Én is napi 5-10 percnyi ilyen videót nézek. Repülő gyalogosok, kisodrodó autósok, csúszó motorosok.
Sokat segített a forgalomban közlekedni.
Példa: 2+3 sáv (az egyik buszsáv) teljesen beállva akkor abban biztos lehetek hogy a gyalogosok az álló kocsisorok között fognak rohangálni.
Azt is innen tanultam meg hogy télen hidakon és felüljárókon lassítsak mert az fagy le először stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!