Helicobactert diagnosztizaltak a doki felirt 2hetes antibiotikumos kurat. Hig a szekletem 2eve ennyi a tunetem. Mashol nem is lattam ezt a tunetek kozt. Lehet ez is egy tunet?
Én mindent elolvastam, ami csak fellelhető a helicobacterről.
De híg széklet, mint tünet, nekem egyáltalán nem rémlik.
Ez nem fájdalmas, nem problémás, önmagában szerintem nem indokolt, hogy kezelni kelljen.
A híg széklet nem betegség.
Ezzel mentél ez orvoshoz, hogy zavar?
Valamiből ki kellett derülnie, hogy van helicobactered, tehát volt valami eredeti probléma, amire elvégeztek egy vizsgálatot, pl a légzéstesztet.
Az előzményeket írd le, mert a széklet már csak egy eredmény.
Én csak 1 hetes kúrát csináltam, ill. a protonpumpa-gátló valóban 28 szemes, az 2 hét, de az antibiotikum nem tartott ennyi ideig.
3 orvosnál jártam, egy pulmonológus, egy gasztroenterológus, és egy bőrgyógyász, az utóbbi 2 szerint túl van misztifikálva ez a baktérium, mindenkiben jelen van, nem kell neki olyan nagy jelentőséget tulajdonítani, mint ahogy a neten le van írva.
Egyedül a pulmonológus állt ki a mellett, hogy ki kell irtani.
A gasztroenterológus részletesen elmondta, hogy mikor kell ténylegesen irtani:
- ha az illető rákos
- ha gyomorfekélye van
- vagy ha a beteg maga kéri
Tehát az összes többi esetben nem kötelező nekik, egyik orvos véresen komolyan veszi, a másik meg egyáltalán nem is foglalkozik vele.
Előző vagyok.
Enni ugyanúgy ehetsz, mint eddig.
A főzelékeket talán a probiotikus hatás miatt hallhattad, de önmagában ez semmi. Probiotikumot kellene venni patikában, hogy ellensúlyozza az antibiotikum hatását.
Nem vészes, ha nem a legdrágább Normaflore-t veszed, akkor nem hagysz ott több ezret, csak nem szeretik mondani, hogy van olcsóbb is.
De 800 Ft körül már van.
Még arra figyelj, hogy az antibiotikum fényérzékennyé teszi a bőrt, tehát ne tartózkodj napon, vagy használj fényvédőt, főleg ha érzékeny/problémás a bőröd.
Ja, és fém-tartalmú étrend-kiegészítőkkel nem szabad együtt szedni az antibiotikumot, mert gátolják egymás felszívódását. Pl. vas-, magnézium-, stb. tabletták, Béres-csepp.
Lehet pl bélgyulladás, de igazán nem értek hozzá.
Meg lehet próbálni eradikálni a helicobactert, és utána kiderül, hogy marad-e ez az állapot, vagy elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!