Ez epilepszia vagy tourette, esetleg pszichés tünet?
23 éves lány vagyok, kiskoromban eléggé kényszeres voltam, rituálésan végeztem el dolgokat, de emellett pislogtam, meg különböző kézmozdulatokat csináltam, repetitíven. Utána ez abbamaradt, viszont a kényszerek megmaradtak, mindenhez társul valamilyen érzés, és ha már úgy érzem, elég sokszor átgondoltam (legyen az szituáció, vagy bármilyen életkép, esemény, történés) a fejemben, akkor elfog a kielégültség érzése. Idővel a pánikrohamok is kitörtek, de a kényszeres gondolkodás, és rendszerbe helyezés megmaradt. Azonban 1 éve már, hogy tikkjem vannak, amik egy kényszergondolat hatására "jönnek ki", de eléggé eldurvult, eleinte a pislogás volt az, utána a légzésmegvonás, és most ilyen áramütésszerű lökések, az egész testemben, így erősen befeszítem a testemet, sokszor egymás után és úgy néz ki, mintha rázna valami, és miatt nagyon fáradt vagyok, és a fejem is fáj, valamint félek, hogy sérülést okozok magamnak, vagy az agyamnak (ilyen lehetséges?). Ha másokkal vagyok, ritkán jön elő, mert titkolom, vagy másra koncentrálok, de hihetetlen szorongás fog el, amikor egyedül vagyok, félek, hogy nem tudom megállítani, de olyan, mintha rákényszerülnék ezekre. Pedig én ezt nem akarom, és attól is félek, hogy az eszem ment el. Stresszesebb időszakban még jobban előjönnek ezek, kezdek depresszióba esni, úgy érzem, összeomlik alattam a világ, szégyellem is ezeket. Járok pszichiáterhez, és az a fura, hogy ezek a tünetek nem voltak nekem, nem tudom, csak így a semmiből jöttek elő, nagyon félelmetes.
Ti mire tippelnétek, mi okozza ezt? És hogy nyugodjak meg? Semmi gyógyszert nem szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!