Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Soha nem gyógyulok meg?

Soha nem gyógyulok meg?

Figyelt kérdés

Tüszős gennyes mandulagyulladásom van. Hétfő este kezdődött magas lázzal, kedd reggel óta nagyon fáj a nyelés. Elmentem orvoshoz, felírt napi 3x1 aktilt, (közben algoflexet, c-vitamint, normafloret is szedtem, illetve napi többször gargalizáltam sós vízzel) de semmit sem hatott! Pénteken visszamentem az orvosomhoz, felírt egy másik, Zitrocin nevű antibiotikumot, azt mondta napi 1-et szedjek be, de aznap szedhetek be kettőt hogy gyorsabban gyógyuljak.

Azt mondta, hogy ma reggelre biztos jobban leszek egy kicsit. De semmi. Iszom a mézes citromos teát mint az állat, ilyen nem létezik.

Azóta a nyaki nyirokcsomóim is be dagadtak, és az orrom is be van gyulladva.

Már teljesen kétségbe vagyok esve.

2019. márc. 23. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Fül-orr-gégészetre menj el, leecsetelik a manduládat, jobb lesz.

Nekem is az segített.

2019. márc. 23. 08:04
 2/7 A kérdező kommentje:
És az fáj?
2019. márc. 23. 08:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyugi!

Ez nem olyan betegség, ami 1-2 nap alatt elmúlik. Jelentős mennyiségű kórokozó van a szervezetedben, nem megy egyik pillanatról a másikra a kiirtásuk.

Az antibiotikumot természetesen az orvos utasításának megfelelően szedd! A Zitrocin nem öli meg azonnal a kórokozókat, hanem ellehetetleníti a működésüket, egész pontosan meggátolja, hogy proteineket állítsanak elő. Egy ideig még élnek, de aztán megpusztulnak, hiszen nem képesek fenntartani a szervezetük működését, és nem képesek emiatt szaporodni sem. De ameddig ez meg nem történik, addig még tudnak tevékenykedni a szervezetedben. Szóval ne ess kétségbe, hogy azonnal nem hatott a szer! Általában a második nap végére szokott némi javulás mutatkozni, és az igazi nagy javulás rendszerint a 3 szem beszedése után jelentkezik.

A c-vitamint továbbra is szedd, az ugyanis szükséges az immunrendszer működéséhez, különösen fertőzés és gyulladás esetén. Ilyen időszakban simán bevehetsz napi 1000 Mg-ot.

Emellett szedj kalciumot, az ugyanis csökkenti a duzzanatot. Én ilyen időszakban a C-vitaminos Calcium Sandozt szoktam szedni.

És ne felejts el szellőztetni! Nem jó, ha a baktériumokkal telilehelt levegőt szívod be újra és újra.

És persze: ágynyugalom, meg ha van rá lehetőséged, meleg kamillás fürdő!

2019. márc. 23. 08:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, és a mandulagyulladásra nyugodtan gargalizálj kamillás vízzel!
2019. márc. 23. 08:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen <3
2019. márc. 23. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:
nekem múlthéten szerdán kezdődött és még ma is alig bírok nyelni :( én is kaptam antibiotikumot, pénteken vissza mentem de azt mondta már szebb a torkom, nem ad még egyszer antibiotikumot, flektort írt a fájdalomra
2019. márc. 24. 01:19
 7/7 anonim ***** válasza:

előző vagyok:

3 napig volt 38.5 fokos lázam, de az antibiotikum gondolom működésbe lépett és nincs már lázam, viszont jobban fáj a torkom , mint előtte :/ de már érzem, hogy javul. sajna úgy tűnik hosszú folyamat

2019. márc. 24. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!