Székrekedés több napja?! Elviselhetetlen fájdalom .
Szerda óta olyan székrekedésem van , hiába erölködök semmi nem jön ki csak kitüremkedik a lyuk amin keresztül kijön a salakanyag és szétfeszítí és ilyenkor nem tudok mást csinálni csak amennyire tudom kiszedni toalettpapirral a beragadt salakanyagot .(Maga az erőlködés pedig annyira fáj ,elkezdek remegni és teljesen leizzadok már sírni tudnék annyira fájdalmas ) hogy Elment ma a gyermekorvosomhoz aki utifőmaghéjt ajánlott joghurtba keverve + valami féle kenőcs pl: bepanten . Ha nem székelek éppen akkor is fáj maga a lyuk...
Mit tehetnék hogy megszabaduljak ettől a székrekedéstől?
Mennyi ideig tarthat?
Gyermekgyógyász megnézte azt a bizonyos végbélnyílást vagy csak ész nélkül ajánlott valami házipraktikát? Gondolom utóbbi.
Menj vissza, és nézesd meg! Egyébként nagy eséllyel végbélberepedésed van, ettől fájdalmas a székelés és a székletlazítás nem fogja megoldani önmagában a problémát. Nitrátos kenőcs például Rectogesic kellene rá, persze ehhez egy orvosnak látnia kellene a dolgot. Egyébként elég lassan szokott meggyógyulni. Továbbá 17 éves vagy, ha nem akar megvizsgálni kérj időpontot a sebészetre, nem beutalóköteles és megvizsgálnak, ha mázlid van kifogsz egy proktológust, aki ért is a dologhoz.
Nekem is volt ilyen. 2-3 nap után annyira nagy volt a nyomás a hasűrben, hogy erőlködtem, és kínnal, de kijött. Erőlködni kellett. Amikor úgy éreztem, hogy fél centi kint van, akkor méfg tovább erőlködtem egy percre sem ellazítva, mert akkor visszamegy a végbélbe. Kicsit(!) segít majd, ha sámlira teszed a lábadat és az angolvécén tkp. guggolva székelsz.
Egyél valami fosatósat (szőlő tejjel), mert sz rásegít a mozgásra. Egy beöntés sem ártana, az lazítja a matériát. Mindenképpen fájni fog.
A jövőre nézve: Igyál napi 2, de inkább több liter vizet! Étkezz rostosan. Persze ekkor is előfordulhat ilyen, de ritkábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!