Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 1-es típusú cukorbetegségben...

1-es típusú cukorbetegségben mi okozhat hirtelen magas cukrot?

Figyelt kérdés
1-es típusú cukorbeteg a gyermekem és nagyon jó értékei vannak szerencsére. Viszont van olyan hogy se többet nem eszik sem más dolog nem történik mégis hirtelen 11-es lesz a cukra 4-es érték után kb 1 órával mikor még az inzulin is hat. A másik ami érdekes,hogy a méréskor pl.11 utána 2 perc múlva már "csak" 9. Figyel rá,hogy mérés előtt kezet mosson ne legyen téves érték. Valakinek hasonló? Esetleg aki tudja mi befolyásolhatja? Orvos szerint előfordul,de engem mégis érdekelne ha van oka. Köszönöm.
2019. márc. 12. 12:56
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Jól működik a mérő?
2019. márc. 12. 13:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A férjem cukorbeteg, és van ilyen. A mérő a hibás ebben szerintem. Próbaképp mi már mértük többször neki. A mérőnk pedig megbízható márka, és nem rég cseréltük. Nem csak ezzel a mérővel volt így, a régebbiekkel is.
2019. márc. 12. 14:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyes: Én a mérőre gyanakszom de még nincs nagy tapasztalatom.Elképzelhető,hogy "hibázik" a mérő :(

Kettes: Akkor nem egyedi,szóval próbálok nem pánikolni :)

Még csak pár hónapja derült ki a gyereknél,hogy cukorbeteg, így sok minden nem világos.Arra gondoltam beszerzek egy másik mérőt, és vagy mérek azzal is ellenőrzés képen ilyen esetben,vagy cserélem egy az egyben. Köszönöm szépen a válaszokat.

2019. márc. 12. 15:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Már vagy 15 évvel ezelőtt vásároltam egy ilyen kütyüt. 30 db csíkot adtak ajándékba. Méregettem naponta háromszor, 16-24 közötti cukor értékeket. mikor elfogyott a csík, elmentem dokihoz aki legyintett a történetemre és beutalt vércukor terhelésre. Azóta is itt lapul valahol a kütyü a szekrényben, soha többé nem használtam, mert a magas cukrom ellenére nem lettem cukorbeteg.
2019. márc. 12. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ooo ha csak pàr hónapja cukros, akkor nagy nagyon sok mindent kell tanulnotok, sok minden van elöttetek.

Sajnos a hold àllásàtól kezdve a hideg-meleg frontokon át minden befolyásol. Nöknél pl menstruàció is. Ha ma épp 20 perccel többet/kevesebbet mozgott,az is.

De vannak napok amikor 100% -ban ugyanazt eszed, ugyanazt csinálod mint elötte lévő napon, mégis teljesen más eredményeket mérsz. Erre szokta anyám azt mondani hogy "ördögség", vagy "amire nincs magyarázat".

Én is pont az előbb, 1 óràja 3.4-et mértem, pedig ugyanazt ettem mint tegnap. És sajnos már az elapvás határán voltam, még az volt a szerencse hogy a kutyát még le kellett vinni pisilni, csak ezért nem aludtam el. Nem is tudom mi lett volna ha elalszom. Lehet úgy behipózom hogy nem ébredek fel többet.

Sajnos ez egy nagyon alattomos betegség, àllandóan észnél kell lenni.

22/L 3 éve 1-es tipus (plusz apàm 20 éve 1-es tipus).

2019. márc. 13. 23:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat,hasznosak voltak.

Utolsó köszi az infót,még szoknom kell akkor,hogy a frontok is befolyásolnak. Nem könnyű de próbálok nem idegeskedni.

2019. márc. 21. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!