Cukorbetegként, ha nem tartom be a diétát és a cukrot nem iktatom ki az életemből, akkor még meg élhetem legalább az 50-et? .21 éves vagyok
Nagyon sok ostobaságot írtok és feleslegesen ijesztgetitek! Az orvosoknak ugyanis halvány gőzük sincs, hogy lehet az, hogy az egyik inzulinos (sokan keverik az 1-es és 2-es típust, pedig totál másról van szó), aki mindent betart és jó a HgA1C-je, mégis szívkoszorúér betegsége, vagy vesebetegsége van 20 év után, míg az átlag 10-12-es cukorral, összevissza evő, nassoló cukrosnak 30 év után is kutya baja. A genetikára fogják ma még, de vizsgálódnak folyamatosan.
A másik ilyen agyrém az orvosok részéről, ha valakiről megtudják, hogy cukros, minden nyavalyáját a cukorra fogják. Legyen az rossz fogak, vagy szívproblémák akár, az fel sem merül, ha nem lenne cukros, akkor is előjöttek volna ezek.
A mai menedzserinzulinokkal viszonylag szabadabb, kötetlenebb életet lehet élni. A legfontosabb a bázisinzulin, ami 24 órán át szinten tartja a vércukrot és az étkezésekhez adott rövidhatású inzulinok.
Ha én egy nap kétszer eszem, kétszer adok rövidhatásút, ha 60 ch-t, akkor többet, ha nem vagyok éhes és csak 1-2 almát, akkor nyilván kevesebbet. Meg kell tanulni, miben mennyi ch van és hogy 1 egység inzulin hány ch-ra elég. Ha beülünk valahova, akkor is tudok soron kívül kajálni, nincs konkrét időpont, annyi, hohy szurit adok a kaja mellé, hogy ne legyen magas. Van, hogy rosszul tippelem meg a szénhidrátot, felmegy a cukrom, akkor meg korrigálok. 12-es cukorra beadok 2 egység inzulint és 1 órán belül már 7 alatt van.
Ez tanulható.
Érdemes a frontokra odafigyelni, hidegfront esetén lehet kevesebb bázis elég, melegfrontnál 1-1 egységgel több, meg kell ismerned a szervezeted és ugyanúgy élhetsz, mint bárki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!