Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Limfómával állok szemben?

Limfómával állok szemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Tavaly óta szenvedek megnagyobbodott nyirokcsomókkal(3db van,a legnagyobb 2cm)

Tavalyi vérképem mutatott gyulladást,a tegnapi már nem.Kérdésem az lenne hogy milyen vérképi eltérései vannak a limfómának?Nekem csak minimális eltérés van a crp,ldh-nál.A csomóim változatlanul megvannak.Tervben van a műtét h kiveszik az egyiket.

2019. febr. 12. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:

szia!

En 21 eves vagyok nekem decemberben derült ki h Hodgkin limfomam van.

Az egesz ugy kezdododtt, hogy a megnagyobbodtak a nyirokcsomoim eloszor a mellemben egy aztan a nyakamnal es a kulcsontomnal

Amit a mellwmben észrevettem legelőször azzal mammografiara mentem es ott vettek is belole biopsziat aminek az eredmenye gyulladásos nyirokcsomo volt ..a verem is gyulladás mutatott de azt sem durvan...semmi mast nem mutatott a verem.neztek tobbszor a nyirokcsomoimat UHval mindig azt mondta k reaktivak mert, hogy összevissza mozogtak

A gyulladasra antibiotikumokat szedtem tobbszor is...

Nekem is 2-3 nyirokcsomo

Gondoltam mivel ilyen kicsik biztos mar orokke erezni fogom oket mert anyukámnak is van 1-2 amit kitud tapintani régebbi gyulladasokbol nem húzódtak teljesen vissza..ezert nem is foglalkoztam mar veluk

Aztan elmentunk a párommal egy buliba ahol ittam egy keveset es masnap szornyu mellkasi fajdalommal ébredtem akkor mar gondoltam, hogy baj van mert olvastam, hogy a limfoma jellegzetes tünete az alkohol fogyasztásra fájó nyirokcsomok...

Elmentem mellkas rontgenre ahol aztan kezdodott az egesz ugyanis a mellkasomban is voltak megnagyobbodott nyirokcsomok a legnagyobb 6cm körüli amibol műtéti uton mintát vettek es beigazolódott a Hodgkin limfoma,nodularis sclerosis 2.stadium..

Kemoterápiát kapok csutortokon megyek a 4.re a dokim 8.at ígér es utana egy pet ct. Ha ott nem lesz tobb nyirokcsomo megnagyobbodva akkor vege a kezelésnek, ha lesz akkor tovabb.. Reménykedem, hogy minden jolesz, mert nagyon jol gyógyítható ez a betegség Hala Istennek meg a 4. Stadiumbol is meggyógyulnak :)

Azert irom ezt le mert jobb, ha megnezeted magad es az nagyon jo, hogy kivesznek egy egesz nyirokcsomot mert az ad pontos diagnózist

De nem biztos, hogy ez limfoma anyukámnak is lehet erezni egy ket apro nyirokcsomot evek ota...

De, ha limfoma is az sem a vilag vege!!

De jobb megnyugodni :) nekem semmi mas tunetem egyebkent nem volt azon kivul, hogy mikor ittam alkoholt nagyon fajt a mellkason Halat adok Istennek, hogy akkor ittam es igy eszre vettem ..mert valoszinu meg most sem tudnam es akkor mar nagyobb baj lenne..

Neked mas tuneted nincs? Borviszketes, fogyás, éjszakai izzadás..??

Mert ezek a B tünetek de nem mindenkinel jonnek elo, mint nalam sem..

2019. febr. 19. 14:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm h válaszoltál.Túl vagyok a műtéten,a legnagyobb nyirokcsomómat kivették,most lábadozok.Viszont kissé összementek a nyirokcsomóim,de így is kivették.2hét amire lesz szövettan.Semmi tünetem nem volt eddig.Álomszuszék vagyok de 10éve is az voltam :D .Mellkas rtg-t néztek de nem találta semmit nekem.pusszantás és vigyázz magadra.
2019. febr. 20. 22:48
 3/4 VízililiomPamacs válasza:

Sziasztok, tudom regi de meg irok hatha kapol valaszt. Nekem par hete feltunt egy csomo a honaljamban ami nem

Fáj es nem hiszem hogy eltudom mozditani. Nem tudom mikt lehetnek tunetek de leirok az elozo par hetben mikrr letttem figyelmes. Nem tudom hogy szaraz a borom vagy mi de neha nagyon viszket a karom de nagyon es nem csak az. Labam iskb mjnden. Ket napig volt nekem ilyen forgo szoba szerz szedules ami miatt 2 napig otthon tudtam csak maradni meg orvoshoz se hutottam el abnyira szedultem. Ezek ugye lehetnek teljesen mas miatt de remelem a 2 nem egybeveheto. 22l mitgobdoltok mi lehet ez? :(

2020. jan. 6. 11:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia nemhiszem, hogy limfoma a csomo ha nem mulik nezesd meg

De pl nekem semmi nem volt eza viszketes, izzadas, laz stb

Elso valaszolo voltam

2020. jan. 14. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!