Aki volt már kanyarós, az védett egy újabb kanyaróval szemben?
Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy akik 69 előtt születtek csak egyszer voltak oltva és nem védettek egy fertőzéssel szemben, nyilván e-miatt voltam anno én is ált.iskolásként kanyarós, 40 fokos láz, nátha-szerű állapot, kiütés. Kemény két hét volt. Jó lenne tudni, hogy tényleg igaz amit akkor mondtak, hogy aki ezt egyszer elkapta, nem lesz többet kanyarós? Én nem voltam mumpszos sem meg himlős sem, azért mert a kanyaróval mindezektől védetté váltam?#kanyaró.............
2017. márc. 4. 21:15
1/4 anonim válasza:
Nos,attól még elkaphatod de viszont gyorsabb és enyhébb lenne a lefolyása mert az immunválasz más lessz.A többit még elkaphatod!
2/4 anonim válasza:
Mumpszos és bárányhimlős lehetsz még, ez nem függ össz a kanyaróval. Ha átestél a kanyaró megbetegedésen, akkor nem kapsz másodszor kanyarót.
3/4 A kérdező kommentje:
Hát 54 évesen nem lenne jó himlővel meg mumpsszal küszködni, jaj nekem....
2017. márc. 7. 09:18
4/4 anonim válasza:
kedves kérdező, ha kanyarós beteg voltál, akkor nagyon nagy valószínűséggel nem leszel még egyszer beteg kanyarótól.
A kanyaró teljesen más betegség, mint a mumpsz vagy a bárányhimlő, szóval ezek ellen nem vagy védett.
Javasolnám, hpgy menj el a háziorvosodhoz, ő tudja mit kell csinálni. Mindegyik betegség ellen van hatékony védőoltás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!