Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Melyik háziorvosra hallgassak...

Melyik háziorvosra hallgassak vérhigító gyógyszer szedése miatt? 26/N

Figyelt kérdés
Lassan 6 éve szedek Warfarin vérhigítót mélyvénás trombózis és tüdőembólia miatt. 21 évesen fogamzásgátlót írtak fel, mivel nem múlt el a menstruációm majd 3 és fél hónap múlva kórházba kerültem. Sajnos a háziorvosom nagyon hanyag és azóta sem tudta jól beállítani a vérhigito adagot. Havonta vérvételre járok és életem végéig szednem kell ezt a gyógyszert. Folyamatosan ingadozik és nem tud beállni 2-3 közötti INR értékre. Most is 4,18 lett az eredmények és végre most a vasat is megnézték. Kiderült vérszegény vagyok mivel 3,8 lett az eredmény a 8,8 és 27 közötti érték helyett. Folyton fáradt vagyok, a hajam sokkal jobban hullik mint korábban és volt hogy a vérnyomásom is magas volt, valamint szédültem. A háziorvosom írt fel vasat és fél évig kell szednem. Valamint széklet is kell vinnem 4 hét múlva. Erre mi szükség van? Hogy oldjam meg, ha nálunk olyan wc van, amiből nem lehet kiszedni, mert vízzel érintkezik? Párom háziorvosához hétfőn megyünk aki elvileg sokkal alaposabb és szerinte be tudná állítani a vérhigito szedését is. Addig ne kezdjen el a vasat szedni? Mi van ha ő azt mondja nem kell széklet mintát sem, hanem egy komplett vérvizsgálatra küldene el? Kire hallgassak? Lassan szeretnék majd babát is, de így félek hogy nem lehet vagy kockázatos lenne.
2019. febr. 8. 19:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Én tuti elmennék hematológushoz és kérnék olyan gyógyszert, ami mellett nem kell INR ellenőrzésre járni. Ugyanis van már olyan is, csak jóval drágább.

A széklet azért kell, hogy megnézze, van-e vér a székletedben gondolom. Ha csobbanós WC van, nem tudod megoldani, csak ha máshol kakilsz.

2019. febr. 8. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:
2019. febr. 8. 19:49
 3/4 anonim ***** válasza:

A saját háziorvosodnak higgyél. Nem őmiatta kaptad ezt a súlyosnak tűnő betegséget, és csodát tenni ő sem tud. Főleg ha ellenkezel vele.

Székletmintát pedig a csobbantós WC ből is tudsz venni, ha belegyűrsz egy újságot a lyukba, arra meg teszel egy tiszta WC papírt. Ha végeztél egyszerűen kiveszed azt az ici pici mintát. A többit meg vagy lehúzod ahogy van, vagy kiveszed, és nylonzacskóba kidobod a szemétbe. Kicsit babra, de megoldható.

2019. febr. 8. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mindenképpen érdemes egyszer elmenni egy kardiológushoz, egyrészt, hogy valóban kell-e szedni a vérhigítót, továbbá, hogyha kell, akkor nem-e lenne jobb valami NOAC-ot szedni (újtípusú antikoaguláns), ezek ugyanis sokkal biztonságosabbak és nem kell havonta laborba járni velük.

A széklet azért kell, mert arra kíváncsi, hogy van-e benne vér. Az ilyen vízbe csusszanós wc-nél az a titok, hogy fordítva kell ráülni tehát gyakorlatilag szembe ülsz a vécével, és székelés előtt kicsit az érkezés helyét ki kell béllni wcpapírral.

2019. febr. 8. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!