Az antibiotikumot nem bírom lenyelni. Mennyire nagy gond, ha napi 2x1 tabletta helyett 2xfél tablettát szedek?
Figyelt kérdés
Tegnap kezdtem el szedni az antibiotikumot. Tegnap kétszer fél tablettát vettem be. (Eltörtem a tablettát és a másik felüket is megpróbáltam lenyelni de nem ment..elkezdett szétolvadni, rástresszeltem és azokat kidobtam...) Ma is egy felet vettem be. Ha így szedem végig az teljesen hatástalan? Sosem ment egyszerűen a gyógyszerek lenyelése :(
Aktil Duo 875mg/125mg antibiotikumról van szó.
2019. jan. 25. 10:50
1/3 anonim válasza:
Antibiotikumot MINDIG pontosan adagolva kell beszedi és a TELJES KÚRÁT végig kell csinálni. Nem mondta a doki? Gyógyszerész?
Ha nem mondták NE törd szét!
Gyógyszertárban van nyelést segítő zselé. Azzal sokkal könnyebb lenyelni.
2/3 Ypszilon1980 válasza:
Úgy van ahogy első írta. Ha nem tudod szedni rendesen, akkor pont, hogy az ellenkezőjét éred el, ne is szedd akkor.
3/3 anonim válasza:
Folyadékkal EGYÜTT kell bevenni, tehát nem a tablettát önmagában, hanem rá még egy korty a szájba és akkor a száj egész tartalmát le kell nyelni. Az unokám már 5 éves korában képes volt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!