Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sheuermann-kór tepjesen...

Sheuermann-kór tepjesen gyógyítható?

Figyelt kérdés

Nos pénteken fogok menni ortopédiára,a háziorvos azt mondta hogy szerinte sheuermann-kór.Hát eléggé csúny is a hátam főlleg ha előrehajolok egyszerűen nem bírom kiegyenesíteni a hátam.

Szerintetek a gyógytorna,úzsás segíthet teljesen kiegyeníteni a gerincem?

2019. jan. 27. 20:48
 1/6 A kérdező kommentje:
15/F
2019. jan. 27. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:

A gyógytorna,úszás biztos nem fog segíteni.

A jelenlegi orvostudomány azért ajánlja ezt mert itt a legkisebb az esély a sérülésre, és így nem perelheted be őket.

Súlyzós edzés segít.

2019. jan. 27. 20:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válasz.

Szerinted milyen gyakorlatokat végezhetnék

2019. jan. 27. 20:59
 4/6 Ypszilon1980 ***** válasza:

Nem így van.

Általában fűzőt javasolnak, amit 24 órában kell hordani, persze levehető fürdéskor vagy a torna idejére. A gyógytorna azért kell, hogy a tartó és stabilizáló izmok ne sorvadjanak el.

Ha kezdeti stádium van, akkor még segíthet a gyógytorna abban, hogy a megterhelt izmok úgymond helyrebillenjenek. A gyógytornász majd megmutatja milyen gyakorlatok kellenek és otthon is fogod tudni csinálni.

2019. jan. 28. 06:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért tegyük hozzá, hogy Ypszilon1980 is korházban dolgozik.

Minden orvos akkor kap pénzt, ha beteg megy hozzá, nem akkor amikor meggyógyít valakit.

És persze annyi beteg van, hogy csak magán úton tud fogadni, ahol egy német mérnök óradíját kéri.

A neten fenn van, hogy kell bombát csinálni, de erre mindig az a válasz, hogy majd gyógytornász tudja. :D

Amúgy a stabilizáló izmos szöveg is kamu, ha tudod mi az erőkar, akkor tudod, hogy a gerinctől messzebb izmok tartják valójában azt. A gerinc melletti izmok az egyensúlyérzékeléshez kell.

Ha nem tudsz angolul akkor Veres Márk youtube videoival kezdheted.

szabályos felhúzás, guggolás a legjobb

2019. jan. 28. 07:29
 6/6 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ez a gyakorlat, ezt írja le sok tanulmány, publikáció, de nem vagyok orvos, szóval ez csak az én tapasztalatom,mindig egyénre kell szabni a terápiát.

Kicsit máshogy működik az erőkar meg az emberi szervezet is, sajnos a rendellenes tartás miatt sérülnek az izmok is, ezzel sokat nem tudsz vitatkozni. Az erőkarokhoz nem értek, az is tény, orvosa majd megmondja mi tévő legyen.

2019. jan. 28. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!