Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy kell igazolást kérni a...

Hogy kell igazolást kérni a fizetés nélküli szabadsághoz (háziorvostól vagy miként)?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kórházba kell feküdnöm, és utána sem tudok majd nagyon lábra állni, viszont gyesen vagyok a kisgyermekemmel. Anyukám itthon maradna, kikérné a fizu nélküli szabit, de nem tudom hogy megy.

Ma össze-vissza telefonálgatok, de még nem sokra jutottam (hirtelen jött). Gondoltam itt is megkérdezem, hátha tudna valaki segíteni, hogy ki-milyen papírt ad, hogy kell intézni.

Köszi előre is.

2019. jan. 14. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
A szakorvos a kórházban adhat olyan papírt (ennek hiányában a háziorvos) hogy a beteg ápolásra szorul. Tehá csak akkor kaphat ilyen esetben anyukád fizetés nélkülit, ha az orvos indokoltnak tartja az ellátásodat. Ezt pl a gyermek gondozására (aki ez esetben egészséges) nem veheti igénybe. Ha az orvos nem látja indokoltnak a te gondozásodat, akkor az a lehetőség van még, hogy anyukád a munkáltatóját megkérve közös megegyezéssel megy fizetes nélküli szabadságra. Az orvos egyébként nagyon súlyos esetekben szokta csak ezt kiírni-ha folyamatos, tartós ápolásra szorul a beteg. Nem tudod mi a te betegseged, de pl egy "sima" műtét, lábtörés...nem indok. Anyukám pl a rákos apukámnál kérvényezte, éy akkor kapta meg, amikor az ápolási díjat megállapították számára. Viszont en anno mikor külföldre költöztem 1 évre, kérvényemre a munkáltató elengedett.
2019. jan. 14. 15:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Hasműtétem lesz. Minden esetre furi, hogy én mondjuk ki tudok menni wc-re, tehát engem gondozni biztos nem kell, de egy másfél éveset úgy meg a fene se tud ellátni, az tuti.
2019. jan. 15. 18:30
 3/3 anonim ***** válasza:
2 pici fiam van. A pici 1 hetes volt(császáros), amikor a "nagy" 2 évesem kórházba került. Nyilván vele a férjem mrnt be a kórházba, mert a kicsivel muszáj volt itthon lennem. A férjem nem tudott elmenno hivatalosan táppénzre a kicsivel, mivel ha gyeden vagy gyesen vagy az adott gyerekkel, értelemszerűen te vagy a jogosult ellátó személy. Volt egy műtétem erre rá fél évre, dettó ez volt a helyzet. A férjemet végül 1 hétre kiírta a doki valami ürüggyel. De ez édeskevés volt, 2 gyereket utána simán el kellett látnom.Na most ezt aki kitalálta annak vagy nincs gyereke, vagy nem volt soha beteg. Sajnos hivatalosan nem tud elmenni sehogy. Max valami indokkal kiiratja magát a dokival vagy tényleg közösen megegyeztek.
2019. jan. 21. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!