Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Állami kórházban van arra...

Állami kórházban van arra lehetőség, hogy a gyomor és bél tükrözést altalásban végezzék fizetés ellenében?

Figyelt kérdés
Köszi

2014. dec. 31. 23:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Biztosan van,csak nem mindenhol csinálják.Debrecenben pl igen.
2014. dec. 31. 23:46
 2/14 anonim ***** válasza:
29%

Gyomortükrözés vizsgálat jellegéből adódóan nem altatnak.

A vizsgálat nem fájdalmas, kellemetlensége abból adódik, hogy a vizsgálat alatt a beteg öklendezik.

Néhány percig tart a vizsgálat, altatással plusz kockázatokkal kellene számolni az orvosoknak és a betegnek is.

2014. dec. 31. 23:48
 3/14 anonim ***** válasza:
24%
Egyik sem fájdalmas, ne legyél puhány. Kellemetlen ennyi az egész...
2015. jan. 1. 00:15
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
A coloniscopia igenis fájdalmas. Nekem mindenfele fajdalomcsillapitas nelkul csinaltak, vegigsirtam. A gyomortukrozes hozza kepest semmi. Csak nevettem, h Ennyi volt
2015. jan. 1. 00:29
 5/14 anonim ***** válasza:
4%
4-es! Nekem is volt, én közben a Dr. nő segítőjével (aki egy csinos csaj volt) beszélgettem és azon nevettünk, hogy a mellettünk lévő kórteremben a hasonló vizsgálattól szenvedő nő, hogy vinnyog. :D Igaz én férfi vagyok, de elég gáz volt, amit ott leművelt a nő. Jajgatott orrba szájba. Bár különbözőek vagyunk, szóval nem mindenkinek fáj lehet, hogy neki komolyabb baja volt, mint nekem és azért fájt annyira. De akkor elég vicces volt. Pedig nekem is a seggemben turkáltak, sőt egy fiatal, velem egykorú csaj társaságában történt... :D
2015. jan. 1. 00:40
 6/14 A kérdező kommentje:

Anyukámról van szó.

Volt már életében gyomor tükrözése, élete legrosszabb vizsgálata volt, folyamatosan habot öklendezett.

Bélvizsgálata is volt, az első elment, de a második fájt neki eléggé.

2015. jan. 1. 00:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Miért volt ilyen vizsgálatotok?

Anyunál daganatot keresnek.

2015. jan. 1. 00:55
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
5-ös valóban marha vicces mikor valakinek pl szűkület miatt iszonyatosan fàj a vizsgàlat. Nálunk se lehetett altatàst kérni, ha probléma van akkor sajnos fàjdalmas a vastagbéltükrözés. Gyomortükrőzés pàr perc, kibírható, picit kellemetlen.
2015. jan. 1. 08:03
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
Lehetőség kell, hogy legyen, az mäs kërdës, hogy nälatok milyen az orvos/professzor. Itt (Győrben) csak bódítäst adnak colonoscopiähoz ami arra "jó", hogy mëg beszëlni se tudj ës ne ërtsd meg a kërdëseket, majd szëdelegj mëg pär òrät, de a fäjdalmat ugyanúgy ërzed :-\ én csak magänklinikän vëgeztetnëm el újra. Egy próbät megër, kërdezzetek rä.
2015. jan. 1. 08:28
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

Én gyomortükrözéshez kaptam dormicumot, ez bodit, nekem nagyon bejott, semmire nem emlékszem a vizsgálatból, nem volt kellemetlen. Egy barátnőmnek vastagbéltükrözéshez adtak valami bódító koktélt, őt is teljesen kiütötte. Neki csináltak korábban mindenféle bódítás nélkül, és azt mondta, úgy többet soha nem fogja engedni. Mindketten sztk-ban, ingyen kaptunk bódítást.

Kedves terminátor, aki szerint ez csak kellemetlen és röhögött a doktor nővel a másikon. Remélem tudod, ha valakinek be van gyulladva vagy szűkülete van, akkor ez a vizsgálat kegyetlen tud lenni és minden normális országban nem éber állapotban csinálják. Örülök, hogy neked nem fájt, de nem tudhatod, a másik mit élt át. Nekem például.amikor.a gyomortükrözést csinálták már a nyelés is fájt, a reflux annyira kikezdte a gyomromat, nyelőcsövemet, torkomat. Hetek óta nem ettem szinte semmit, élő halotthoz jobban hasonlítottam a 40 kg-mal. Evidens volt az orvosnak, hogy nem fog letuszkolni éber állapotban egy csövet a torkomon, mert volt benne empátia, együttérzés és látta a helyzetemet.

2015. jan. 1. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!