Állami kórházban van arra lehetőség, hogy a gyomor és bél tükrözést altalásban végezzék fizetés ellenében?
Gyomortükrözés vizsgálat jellegéből adódóan nem altatnak.
A vizsgálat nem fájdalmas, kellemetlensége abból adódik, hogy a vizsgálat alatt a beteg öklendezik.
Néhány percig tart a vizsgálat, altatással plusz kockázatokkal kellene számolni az orvosoknak és a betegnek is.
Anyukámról van szó.
Volt már életében gyomor tükrözése, élete legrosszabb vizsgálata volt, folyamatosan habot öklendezett.
Bélvizsgálata is volt, az első elment, de a második fájt neki eléggé.
Miért volt ilyen vizsgálatotok?
Anyunál daganatot keresnek.
Én gyomortükrözéshez kaptam dormicumot, ez bodit, nekem nagyon bejott, semmire nem emlékszem a vizsgálatból, nem volt kellemetlen. Egy barátnőmnek vastagbéltükrözéshez adtak valami bódító koktélt, őt is teljesen kiütötte. Neki csináltak korábban mindenféle bódítás nélkül, és azt mondta, úgy többet soha nem fogja engedni. Mindketten sztk-ban, ingyen kaptunk bódítást.
Kedves terminátor, aki szerint ez csak kellemetlen és röhögött a doktor nővel a másikon. Remélem tudod, ha valakinek be van gyulladva vagy szűkülete van, akkor ez a vizsgálat kegyetlen tud lenni és minden normális országban nem éber állapotban csinálják. Örülök, hogy neked nem fájt, de nem tudhatod, a másik mit élt át. Nekem például.amikor.a gyomortükrözést csinálták már a nyelés is fájt, a reflux annyira kikezdte a gyomromat, nyelőcsövemet, torkomat. Hetek óta nem ettem szinte semmit, élő halotthoz jobban hasonlítottam a 40 kg-mal. Evidens volt az orvosnak, hogy nem fog letuszkolni éber állapotban egy csövet a torkomon, mert volt benne empátia, együttérzés és látta a helyzetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!