Szeretnék érdeklődni hogy van e itt valaki refluxos beteg? Ha igen nektek milyen tuneteitek van vagy milyen tünetekkel jelentkezik?
Marja a gyomrom, a torkom, a nyelőcsövemet a gyomorsav. Sokszor fel is hányok belőle, de nem annyi mennyiséget hogy a WC-be küldjem, sokszor csak a lágy szájpadig jön csak, magától visszacsúszik, ami azért rossz mert kétszer marja szét a torkom.
Tegnap olyan rosszul jött fel, olyan nagy slunggal, hogy az orrnyálkahártyám, orrüregeim is fajtak.
"Szeretnék érdeklődni hogy van e itt valaki refluxos beteg? Ha igen nektek milyen tuneteitek van vagy milyen tünetekkel jelentkezik?"
-refluxos vagyok
-nekem ezek a tünetek vannak
A kérdésre válaszoltam. Valami nem volt jó benne?
Én voltam refluxos, de már kigyógyultam belőle.
Nekem is a szegycsontomnál/mellkasomnál fájt és állandóan tele volt nyálkával a torkom. Ez azért van, mert amikor nem záródik jól az az izmod, ami a nyelőcsövedet védené a savas gőz a gyomrodból (vagy maga a sav) piszkálja a nyelőcsövedet. Ami ez ellen úgy próbál meg védekezni, hogy nyálkát termel és ezért is indul be a nyáltermelésed. Akik évekig refluxosok azokat valószínűleg félrekezelik, mert a reflux gyógyítható, csak rá kell jönni az okára és nem savcsökkentőt szedni évtizedekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!