Ébredés utáni magas pulzus? (éjjel, vagy hajnalban)
Figyelt kérdés
Egy ideje azt vettem észre (kb. két hónapja) hogy nem tudok rendesen aludni és éjjel ha felébredek, magas a pulzusom. 80-100 között van. Ami lehet másnak nem tűnik magasnak de mivel a bétablokkolóm miatt 60-70 között van napközben, ezt nagyon megérzem. Ez lehet stressz, pánikroham tünete vagy következménye? Ha beveszem éjjel a bétablokkolóm akkor lemegy a pulzusom de éhgyomorra gyógyszert szedni nem vicces...
Béta-blokkolót szedek (negyed 5mgCoronal, és nyugtató Lexaurin 1,5 abból is csak keveset)iszok nyugtató teát is estére és próbálok nem stresszelni.
Esetleg akinek volt valami hasonló tapasztalata?
(orvosokhoz járok-jártam, pszichológushoz is)
2018. dec. 27. 14:55
1/2 anonim válasza:
Úgy tudom hiába hosszú hatású a béta blokkoló, azért nem tart ki egész napra a hatása. Ezt a kardiológusom mondta. Biztos kimegy éjszaka a hatása, és mivel stresszes vagy, felmegy a pulzusod. Készíts az éjjeliszekrényedre egy galagonya virágos hajtásvég teát, és idd meg ha felébredsz. Lehet két alkalommal kell majd bevenned a pulzus csökkentőt, ezt beszéld meg az orvosoddal.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Gondolkodtam én is azon, hogy meddig hat a béta-blokkoló csak ezt elfelejtettem megkérdezni az orvostól mikor legutóbb voltam :/ de most már tudom. Még egyszer köszönöm a választ!
2018. dec. 27. 15:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!