Hasi CT az esetleges vakbél körüli elváltozásokat kimutatja?
Elméletileg ha egy kicsit nagyobb méretű elváltozásról van szó, azt CT-vel is lehet látni. A metasztázisokat is általában azzal keressük és meg is találjuk, pedig elég aprók. Mivel az összenövés szálakban látszik, ezért attól is függ, hogy látni lehet-e, hogy a belek és maguk az összenövések éppen hogyan és hol helyezkednek el. Az utolsó válaszolónak abban igaza van, hogy az MR megfelelőbb lágyszövetek vizsgálatára, sokkal érzékenyebb. Azonban drágább és időigényesebb is, így az orvosok általában először CT-t szoktak kérni, ha csak nincs valami nagyon speciális gyanú.
Maga a laparoszkópos műtét egyébként nem egy nagy beavatkozás. Összesen 3 darab 1-2 centis bemetszést kell elképzelni a hason. Maga az altatás az, ami a leginkább kockázatos szokott lenni.
Elnézést Én érdemben nem tudok hozzászólni a kérdéshez. Csak olvasgattam és nagyon tetszik ahogy a kedves, segítőkész kommentelő leírt mindent pontosan.
Köszönöm!
50 évet éltem alhasi görcsökkel, késszúrás szerű fájdalmakkal. Ha hajló munkát végeztem alig bírtam felállni.
Visszaemlékezve, tornaórákon sem tudtam jeleskedni. 16 évesen egy mandulagyulladás után, 2 hét kórházi kivizsgálás, ami úgy megviselt, hogy azt kellett hazudnom, hogy már nem fáj a hasam, így hazaengedtek. A diagnózis gyomorsavtúltengés volt. Ez végig kísérte életemet, minden egyéb problémámra savas gyógyszert szedettek. 30 évesen már gyomorszájsérv volt a diagnózis, amire szintén a központi idegrendszert stimuláló orvosságot szedettek velem. Aztán voltam köszvényes, és vándorló ízület gyulladást is diagnosztizáltak már. Gyomor és végbél tökrözés, 8 különböző MR vizsgálat, aztán négy hét a pszichiátrián.
50 évesen megelégeltem a sok mondva csinált diagnózist, eldobtam az összes gyógyszerem, és csak a táplálkozásra figyelek azóta. Nem eszem semmi gyári, tartósított kaját. A sót is a patikában veszem, magam sütöm a kenyeremet is. Húst csak nyersen veszek, és magam készítem el, gondosan figyelve, hogy az alapanyagok (fűszerek, és egyéb hozzávalók) is tartósítószer mentesek legyenek. Mondhatni úgy élek mint az ősember, ha lelek eszek, ha nem lelek nem eszek. Már 5 éve élek így, és érzem, tapasztalom, hogy a szervezetem hogyan regenerálja önmagát. Minden fájdalmam megszűnt, a szénanáthám is a múlté, Az állkapcsom is a helyére állt, és még sok más kellemetlenségtől megszabadultam, ami addig megkeserítette az életemet. De ami a lényeg, hogy a hasi görcsös fájdalmak is egyre ritkábban jelentkeznek.
Erről az összenövésről nem zengett még óda! Engem is érdekelne, hogy más orvosok miért vetik el ennek az esetleges feltárását? Bár a laparoszkópos műtét az ellenségem, mert ugye az alkalmazott széndioxid amivel felfújják az embert, hát az csinál a belek között kalamajkát! (epeműtét után 4-5 hónapig szenvedtem ki). Azt javaslom, ha ilyen problémáid vannak, akkor ezt a műtétet ne vállald be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!