Van itt olyan, akinek gondja van a kortizol szintjével?
Nekem eléggé magas lett, és érdekelne, hogy ilyenkor mi lesz a következő lépés?!
Nagyfokú hízás miatt vizsgálnak. Hónapok óta fáj a hasam, hátam. A derekamnál elcsúszott egy csigolya, viszont a vesémnél érzek erősebb szúró érzést. Lehetséges, hogy a magas kortizol az oka az utóbbinak? A többi tünetet leírom ha fontos. Viszont az érdekelne leginkább, hogy ezekután mi a teendő? Dokihoz elmegyek vele, de még nem most sajnos.
Szia! Voltál már dokinál?
Én nő vagyok, én meddőségi, és hízási gondokkal fordultam orvoshoz. Igaz, nem rövid idő alatt híztam meg,de viszont lényegesen, a leadása pedig nem megy.
A hormon vérvételen derült ki, hogy 710 nmol/l (a normál érték 536 nmol/l)
Neked menni a kortizol szinted?
Nekem még egy hét mire megyek a dokihoz, de már mindenféle dolgot összeolvastam a Cushing szindrómáról, agyalapi mirigyről, mellékvese daganatról...stb. Eléggé betojtam.
Olvastam, hogy a sok stessz is megemeli a szintet, ami jelen van az életemben, de sajnos nem hiszem, hogy esetemben csak ennyi okozná, de nem tudom.
Te voltál azóta orvosnál?
Sziasztok,
Nekem most csináltak verveteles kortizol vizsgálatot. Az érték 310 nmol/L.
Sajnos nekem ez semmit nem mond, valaki aki kicsit jartas a temaban tudja esetleg, hogy ez mennyire normal ertek?
Koszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!