Beteg vagyok és antibiotikumot szedek egy nap egyet kellene bevenni de véletlen kettőt vettem be. Lehet nagyobb baj?
Ypszilon, kérlek, ne terjeszd már mindenhol ezt! Összemosod a dolgokat és úgy tálalod fel, hogy a bulvársajtó megnyalná a tíz ujját!
Az nem egy új kutatás eredménye, hogy a probiotikum csak átmegy rajtad, hanem egy ismert dolog. Ennek ismeretében tartják hasznosnak a probiotikumokat, mert ha kellő számban eléri a vastagbelet, akkor ott pusztán azzal, hogy az életfunkcióit gyakorolja az áthaladó probiotikum, már segíti a helyi, "őshonos" bélflórát. És amíg az ÁTHALADÓ probio tehermentesíti a HELYI bélflórát, addig az tud erősödni. Ez ugyan nem sok, ha azt vesszük, hogy az immunrendszer négyötöde a vastagbélben tanyázó bélflórán alapul, de ha egy antibiotikummal éppen betámadjuk ezt a bélflórát, akkor ne vegyük már el ezt a kicsi segítséget is tőle.
Az meg nem tudom, hogy merül fel, hogy a probiotikum "megkötné" az antibiotikumot, mert a probiotikum antibiotikum alatt való szedésének az egyetlen remélt előnye, hogy az antibiotikum által megtépázott bélflórát a fenti módon segíti regenerálódni. Probiotikum nem köt meg antibiotikumot, ezt senki nem várta tőle és nem is lenne előnyös, hiszen akkor az anti nem tudná kifejteni a hatását. Egyébiránt meg vannak egyrészt az adott antibiotikumra rezisztens probiotikumok, meg olyan probiotikumok is, amikre azért nem hat a baktériumokra veszélyes antibiotikum, mert ők éppenséggel gombák.
Nem érted, hogy pont nen segíti. Szerinted mi a probiotikum feladata? Az, hogy az antibiotikum egy része hozzákapcsolódik ezért tehermentesítené, a másik meg, hogy az elpusztult bélflórákat helyettesíti és megtapadjon a vastagbél falán.
Egyelőre nincs olyan kutatás ami iagzolná a hatékonyságát, ez tény, ezen hiába vitatkozol. Ez csak marketing, mint a legtöbb gyógyszer meg vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!