Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Véres széklet és alhasi görcs...

Véres széklet és alhasi görcs okai?

Figyelt kérdés
Sajnos már nem először fordult már velem elő, hogy a székletemet véresnek találtam ami egy kis fájdalommal is járt néha, de általában egy idő után elmúlt és így nem foglalkoztam vele. Ma újra előjött a dolog, de pluszba még az alhasam is görcsöl egy kicsit. Nagyon súlyos lehet a dolog? 17 éves vagyok

2018. nov. 14. 23:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Alvadt ver nem alvadt ? Ideje lenne orvoshoz menni ez nem jatek az aranyertől a vegbelrepedesig es rengeteg tapcsatornai problematol lehet.
2018. nov. 15. 08:07
 2/2 anonim ***** válasza:

A véres székletnek kismillió oka van az egészen banálistól (aranyér) a nagyon komolyig (perforált fekély). Annak alapján, hogy még életben vagy, tudsz ide kérdést kiírni és nem ordítva vonaglasz a fájdalomtól, azt mondanám, hogy ez egy csúnyább aranyér.

Az alhasi görcsöt pedig szintén száz dolog okozhatja, és nem feltétlenül függ össze a kettő.

Szerintem a következőt csináld: figyeld, hogy van-e más tüneted (láz, hányás, hányinger), illetve, hogy a meglévő súlyosodik-e. Figyeld azt is, hogy milyen állagú a székleted (túl kemény, hasmenéses stb.). Ha a székleted rendben van, minden probléma nélkül kijön, a tünetek pár nap után is megvannak (főleg az alhasi fájdalom), és esetleg más is jelentkezik, akkor menj el orvoshoz egy hasi röntgenre. Ha a tünetek megszűntek, és csak a véres széklet van, akkor vegyél Reparon kúpot, használj napi egyet és az rendbe rak. És egyél könnyű, rostban gazdag ételeket, és mozogj sokat.

2018. nov. 16. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!