Világos, sárgás-agyagszínű széklet mire utalhat?
Nemrég voltam UH-n, kissé nagyobbnak látszott a májam, de nem tűnt idegesnek a doki miatta, vérkép is kissé megemelkedett májértékeket mutat.
Tehát semmilyen hangsúlyos tünetem nincs, mégis ilyen színű a székletem, jobb bordaív alatt fájdogál, előrehajláskor néha "begörcsöl" (nem erősen), van, hogy nehezen egyenesedem ki.
Epevezeték elzáródás, vagy máj betegség miatt nem termelődik epe. Ezért világos a széklet.
A jelek májbetegségre utalnak. Kórházi kivizsgálás!
Mennyi tejet iszol? Az is kivilágosíthatja..
Egy kis diétát kéne tartanod a következő vizsgálatig,műtétet nem javasolt az orvos?
Műtétet? De hát az UH-t végző dokinő nm mondta, hogy kövem lenen, vagy epevezeték elzáródásom. Direkt rákérdeztem, hogy lát-e valami kórosat, annyit mondott, nem, csak kissé nagyobb a májam. De nem mondta, hogy ezzel a lelettel azonnal rohanjak vissza a háziorvoshoz (amit persze azért megteszek majd)immár műtétre előjegyeztetni magamat. Ha látott volna valami kórosat (akár csak részleges epevezeték elzáródást), azt csak mondta volna, nem?
A tejtermékek amúgy nekem is eszembe jutottak, néha belakok belőlük.
A székletem amúgy nem minden egyes nap ilyen, hanem egyik nap igen, másik nap nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!