Inzulinrezisztenciával miket lehet/nem lehet enni?
A héten derült ki, hogy inzulinrezisztenciám van. Annyit tudok róla, mint mindenki, akinek semmi köze nem volt még élete során a cukorbetegséghez... Elolvastam a neten, mi is ez, de egyelőre nem sikerült felfognom. Azt jól értem, hogy visszafordítható? A dokim csak annyit mondott, kerüljem a cukrot és kerüljem a tömény szénhidrátot. Az oké, de mi az, hogy tömény? Nem írt semmit a papíromra, hogy mennyit vihetek be. A cukorról azt hiszem, le tudok mondani, bár nagyon édesszájú vagyok, viszont imádom a jó szendvicseket, és a szénhidrátot alapból nehezebb kerülni, mint a cukrot. A doki azt mondta, néha azért lehet bűnözni, mert például mindenkinek van szülinapja, amire kap tortát - tehát akkor ez azt jelenti, hogy inzulinrezisztenciával lehet sütizni mondjuk hetente egyszer? Vagy havonta...? ÉVENTE?! :)
Van itt olyan, aki inzulinrezisztenciás, és tudna nekem tippeket adni, mit kell kerülni és mit nem? (Tudom, nézzek utána a neten, de én szeretem a személyes tapasztalatokat.)
Előre is köszönöm a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!