Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van itt valaki akit már...

Andi0421 kérdése:

Van itt valaki akit már műtöttek pajzsmiriggyel? Ebbe a hónapba vár rám a műtét. Akinek van tapasztalata kérem írjon.

Figyelt kérdés

2018. nov. 7. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Kétszer is műtötték, mire vagy kíváncsi?
2018. nov. 7. 09:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Engem is kétszer műtöttek. Teljes eltávolítás, vagy csak részleges? Amúgy ugyanúgy zajlik mindkettő, csak ha teljes, akkor két csövet kapsz.

Röviden: befekszel a kórházba, a műtét előtti este már nem vacsorázhatsz, kapsz egy branült a kezedbe, meg nyugtatót, ha esetleg rástersszelnél a műtétre. Másnap reggel egy alapos zuhanyzás, és vársz a sorodra. Utána jön egy műtős, és hordágyon eltol a műtőig. Ott egy kis előkészület után elgázosítanak egy kis altatógázzal, másra meg már nem fogsz emlékezni. Az ébredés kinél milyen, egyet tudok mondani: ne SMS-ezz, vagy próbálj meg üzenni a külvilágnak, mert abból zagyvaság lesz. :) Én utólag olvastam vissza, miket írtam kómásan, hát inkább vártam volna meg, amíg magamhoz térek rendesen. Egy szót se lehetett kiolvasni. :)

Utána kezdődik a lábadozás, ami pár nap a kórházban. A nyakadba kapsz csövet, azon keresztül távozik a seb körül estelegesen keletkező cucc, azt figyelni fogják, mennyi jön le. A cső nyomhat sajnos, de nem annyira vészes, meg zavaró lehet, hogy mindenhová cipelned kell majd a kis drén palackot, de ha meg eltávolítják, az lesz a fucsa, hogy már nincs ott. :) Műtét után előfordulhat hányinger, hányás, de ez nem mindenkinél van így. Amikor engem műtöttek, rajtam kívül mindenki jól volt, én sajnos nem. De ha jól érzed magad, és bírsz enni, akkor már a műtét napján este vacsorázhatsz is akár, bár lehet, fájni fog a nyelés, de kérjél fájdalomcsillapítót, ne szenvedj, vagy érdeklődj utána, hogy adnak-e a kórházban. Ha nem, akkor vigyél Cataflamot, vízben oldódót, az a legjobb.

Ha elmúlik az altató hatása, meg a műtét előtti/utáni izgulás, onnantól már unalmas lesz a pár nap, amíg hazaengednek. Nekem kórházból távozás napján szedték ki a csöveket, ez nem kellemes, de kibírható. Utána meg majd varratszedésre kell visszamenned, már ha nem kapcsozzák a sebet, ez 2 mp-es művelet, és nem fájdalmas.

Kispárnát, szívószálat vigyél, könnyebben tudsz majd feküdni, meg inni.

2018. nov. 7. 09:52
 3/4 anonim válasza:
Szia.Engem lassan 6 éve.Elaltattak aztán se kép se hang,majd arra ébredtem,hogy a doki ébreszt fel és meg kellett szólalnom egyből.Utánna nem tagadom fájt a nyelés,de ez is elmúlik.Arra vigyázz,hogy utána ne cipelj nehéz dolgokat,de gondolom ezt úgyis mondják neked.Mielőbbi jobbulást kívánok.
2018. nov. 10. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Túl vagy már a műtéten ? Ha igen írsz majd tapasztalatokat?
2018. nov. 22. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!