Rendszeres reggeli hasfájás, hasmenés?
Pár éve tapasztalom. Reggelente mindig nagyon fáj a hasam, és hasmenésem is szokott lenni általában.
Teljesen mindegy, hogy mit eszek az előző nap folyamán vagy este, vagy hogy eszek-e későn egyáltalán.
Akkor szoktam általában tapasztalni, ha korán kelek.
És mivel egyetemista vagyok, elég rossz a helyzet. Az első pár órát mindig végigszenvedem, annyira fáj a hasam, de kakálni viszont nem sikerül, csak később tudok, de a fájdalom addig meg kínoz.
Nálam mindig úgy van, hogy felkelés után nemsokkal rámjön az "inger". Ha csak később kell kelnem, akkor ez rendben szokott lenni, kakálok és kész. Az állaga is rendben van ekkor. De korai kelésnél (ez lehet 7 vagy akár 9-10 óra körül is) mindig jelentkezik ez a hasfájós-hasmenéses probléma. Nem a hasmenés a legnagyobb baj, mert az máskor is előfordul, és nem igazán zavar, mert vissza tudom tartani. De a hasfájás az elviselhetetlen szokott lenni reggelente. Mi ennek az oka, és mit tehetek ellene?
Az valószínű hogy nem bírom a laktózt, mert attól mindig hasmenésem volt, de most már jobban odafigyelek és kerülöm ezeket a termékeket.
Nálam is ugyanez a helyzet, gyermekkorom óta. Most 32 vagyok.
Teljes kivizsgálás után sem tudták mi lehet.
Stresszre fogták.
De én nehezen bírom a korán kelést, bagoly típus vagyok, sokáig fent sokáig alvás utána.
Meg lehet szokni, úgy kell tervezni a reggelt.
32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!